Po išplatintų gairių – nerimas: darželinukus perkels į nuotolinį ugdymą?

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta rekomendacinės gairės tėvams, kaip namuose reikėtų ugdyti darželinukus karantino metu. Pasak Vilniaus mero pavaduotojos Editos Tamošiūnaitės, prasidėjus karantinui, sostinės darželius lanko virš 50 proc. vaikų. Tačiau ar paruoštos rekomendacijos apie vaikų užimtumą namuose nereiškia, kad sostinė pamažu ruošiasi pereiti prie nuotolinio darželinukų ugdymo?

„Vaikų ugdymo namuose gairės karantino metu parengtos Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų Darbo grupės atsižvelgiant į darželius nevedančių vaikų tėvų prašymus. Ugdymo namuose gairės yra rekomendacinio pobūdžio, jas kiekvienas darželis gali prisitaikyti atsižvelgdamas į savo įstaigos savitumą ir bendruomenės poreikius. Pažymima, kad ikimokyklinis ugdymas įstaigose vyksta įprasta tvarka, tačiau dalis tėvų neveda vaikų į darželius ir nori nenutraukti ugdymo proceso“, – teigė E. Tamošiūnaitė.

Ikimokyklinis ugdymas įstaigose vyksta įprasta tvarka, tačiau dalis tėvų neveda vaikų į darželius ir nori nenutraukti ugdymo proceso.

Mero pavaduotoja pridūrė, kad vaikai nuotoliniu būdu ugdomi tik tada, kai įstaigai dėl COVID-19 infekcijos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro siūlymu ir Administracijos direktoriaus įsakymu yra pritaikytas infekcijų plitimą ribojantis režimas arba dėl infekcijos visa ar dalis grupės izoliuota.

E. Tamošiūnaitė nuramino tėvus – kol kas į nuotolinį ugdymą darželinukų perkelti neketinama. „Parengtos gairės padės įstaigų pedagogams ir tėvams organizuoti tiek ugdymą namuose, kai tėvai, saugodami vaikų sveikatą ir turėdami galimybę nevesti jų į darželius, ugdo namuose, tiek vykdant nuotolinį ugdymą, kai viso darželio ar atskiros (-ų) grupės (-ių) veikla sustabdyta dėl COVID-19 infekcijos. Vilniaus darželiai dirba vadovaudamiesi Vyriausybės nutarimais, kurie šiuo metu reglamentuoja įprastinį ugdymą darželiuose, todėl neplanuojama ugdymo organizuoti nuotoliniu būdu“, – informavo mero pavaduotoja.

Feisbuko nuotr.

Tačiau panašu, kad grėsminga COVID-19 situacija šalyje gerokai praretino darželinukų gretas – beveik pusė jų lieka namuose. „Prasidėjus karantinui, Vilniaus darželius lanko virš 50 proc. vaikų. Pastebima tendencija, jog apie 20 proc. padaugėjo tėvų, kurie pastaruoju metu neveda vaikų į darželį“, – apie situaciją sostinės darželiuose pasakojo E. Tamošiūnaitė. 

Tačiau sostinėje apstu ir darželių, kuriuose grupėms privaloma saviizoliacija - ten ugdymas vyksta nuotoliniu būdu. „Lapkričio 16 dienos duomenimis, mieste yra 27 darželiai, kurių 40 grupių yra dėl infekcijos saviizoliacijoje ir jose vykdomas nuotolinis ugdymas“, – informavo mero pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių