Pereiti į pagrindinį turinį

Po laisvadienių – į šaltas grupes

2008-11-05 09:00
Po laisvadienių – į šaltas grupes
Po laisvadienių – į šaltas grupes / Mindaugo Ažušilio nuotr. Radybos: atėjusi į darbą darželio-mokyklos "Aušra" direktorė E.Kaniavaitė radiatorius rado šaltus.

Ne visi darželinukai po ilgojo savaitgalio grįžo į šiltas grupes. Dėl gedimų vakar šalo vaikai Pašilaičių ir Naujininkų darželiuose.

Vakar sūnų į Pašilaičiuose įsikūrusį darželį-mokyklą "Aušra" nuvedusiam Raimundui teko skubiai skambinti žmonai ir prašyti, kad ji pasiimtų laisvadienį.

Vos peržengęs darželio slenkstį vilnietis suprato, kad kelias dienas jis buvo labai menkai šildomas.

"Patalynė drėgna, temperatūra palyginti žema. Prieš tai sirguliavęs vaikas tik per šias dienas pasveiko, todėl negalėjau leisti jam vėl atkristi. Žmonai teko atsiprašyti iš darbo ir prižiūrėti jį namie", – apgailestavo jaunas tėtis.

"Vilniaus dienai" apsilankius darželyje, termometro, pakabinto grupėje, stulpelis tesiekė 17 laipsnių šilumos.

Darželio-mokyklos "Aušra" direktorė Edita Kaniavaitė neslėpė, kad atėjusi į darbą darželio radiatorius rado šaltus. "Tačiau dabar viskas gerai. Paskambinome į "City Service" ir jie žaibiškai sureagavo. Paaiškino, kad buvo sustreikavusi sistema", – kalbėjo E.Kaniavaitė.

Bendrovės "City Service" atstovas ryšiams su visuomene Vilius Mackonis dienraščiui paaiškino, kad darželyje didesnis šildymas turėjo būti įjungtas pirmadienį, tačiau dėl programinio gedimo tai nebuvo padaryta.

"Tokie dalykai nutinka retai, tačiau pasitaiko, kad ir kompiuteriai klysta", – teisinosi V.Mackonis.

Vakar gedimus teko skubiai šalinti ir sostinę šildančios bendrovės "Vilniaus energija" darbuotojams.

Naujamiestyje, Aguonų gatvėje, inžinerinių tinklų statyba ir inžinerija užsiimanti bendrovė "Grundolita" vakar apie vidurdienį pažeidė šilumos trasą. Dėl to šilumos energijos tiekimas nutrūko 34 pastatams, tarp jų – dviem vaikų darželiams ir ligoninei.

Leidimą "Grundolitos" darbams šilumos tinklų apsaugos zonoje išdavusi Vilniaus miesto savivaldybė apie tai neinformavo "Vilniaus energijos", todėl bendrovė negalėjo užtikrinti darbų priežiūros.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų