Vilniaus tarybos LLRA-KŠS frakcijos nariai atsiriboja nuo Z. Jedinskio pareiškimų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba penktadienį rinksis į pasitarimą dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) nario, buvusio parlamentaro Zbignevo Jedinskio viešų pasvarstymų, kad Lenkija turėtų palikti Europos Sąjungą ir NATO bei megzti ryšius su Rusija.

„Iki šio momento visa Vilniaus miesto taryba – pozicija ir opozicija iki kiekvieno nario – buvo vieninga dėl Ukrainos kovos palaikymo, Lietuvos Vakarų orientacijos ir Rusijos agresijos pasmerkimo. Vakar vienos iš koaliciją sudarančių partijų narys prisišnekėjo visiškų sovietinių nesąmonių. Nors jis ir neturi nieko bendro su Vilniumi, į tai žiūrime labai rimtai“, – savo feisbuko paskyroje rašo Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Sostinės meras informuoja, kad dėl šių viešų Z. Jedinskio pareiškimų penktadienį renkasi koalicijos Taryba, kuri ir aptars susidariusią situaciją. R. Šimašius teigia, kad laukiama aiškaus ir nedviprasmiško LLRA-KŠS atsiribojimo nuo Z. Jedinskio pareiškimų.

Vakar vienos iš koaliciją sudarančių partijų narys prisišnekėjo visiškų sovietinių nesąmonių. Nors jis ir neturi nieko bendro su Vilniumi, į tai žiūrime labai rimtai.

„Šiandien per pietus sušaukiau mūsų koalicijos Tarybą. Kalbėjau su LLRA frakcijos seniūnu ir jų deleguota vicemere. Pačiu artimiausiu metu laukiame aiškaus ir nedviprasmiško atsiribojimo nuo jų partijos nario pareiškimų“, – pažymi meras.

ELTA primena, kad antradienį Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – asmeninėje feisbuko paskyroje teigė Z. Jedinskis.

Frakcijos nariai atsiriboja nuo Z. Jedinskio pareiškimų

Vilniaus miesto tarybos Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ (LLRA-KŠS) frakcijos nariai atsiriboja nuo buvusio parlamentaro Zbignevo Jedinskio viešų pasvarstymų, kad Lenkija turėtų palikti Europos Sąjungą ir NATO bei megzti ryšius su Rusija.

„Mes, Vilniaus miesto Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ frakcijos nariai pareiškiame, kad neigiamai vertiname, nepritariame ir atsiribojame nuo pareikštos Zbignevo Jedinskio asmeninės nuomonės paskelbtos komentare po straipsniu. 

Mes, visi frakcijos nariai, pasisakome PRIEŠ Rusijos agresiją Ukrainoje, remiame Ukrainą ir pasisakome UŽ Ukrainą ir jos žmones drąsiai kovojančius prieš agresorių ir siekiančius apsaugoti savo vertybes, demokratiją, savivaldą ir mūsų visų laisvę“, – savo feisbuko paskyroje rašo Edita Tamošiūnaitė.

Vilniaus vicemerė atkreipia dėmesį, kad LLRA-KŠS priklausantys tarybos nariai vykusiuose Vilniaus miesto tarybos posėdžiuose ne tik vieningai balsavo už Tarybos projektus, šiandien gyvybiškai reikalingus padedant atvykusiems Ukrainos žmonėms – karo pabėgėliams, bet ir teikė siūlymus sprendimų projektams.

„Pabrėžiame, Lietuva ir Lenkija yra visateisės NATO IR EUROPOS SĄJUNGOS NARĖS ir tai garantuoja mūsų Valstybių saugumą ir stabilumą. Esame įsitikinę, stiprindami Lietuvos ir Lenkijos pozicijas ir bendradarbiavimą šiose abiem valstybėms svarbiausiose organizacijose, nulemsime saugią ir nepriklausomą abiejų Valstybių raidą ir plėtrą“, – taip pat akcentuoja ji.

Tokia pati žinutė buvo paskelbta ir Vilniaus miesto Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ frakcijos pirmininko Zbignev Maciejevski feisbuke.

Laukia LLRA-KŠS sprendimo dėl tolesnio Z. Jedinskio buvimo partijoje

Vilniaus miesto mero pavaduotojas Vladas Benkunskas po penktadienį sušaukto Vilniaus miesto savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos posėdžio teigia, kad Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ (LLRA-KŠS) frakcijos nariai atsiriboja nuo pasipiktinimą viešoje erdvėje sukėlusių buvusio parlamentaro Zbignevo Jedinskio pasvarstymų.

„Ką tik baigėme skubiai sušauktą Vilniaus miesto savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos posėdį. Iš LLRA narių gavome poziciją tiek dėl Jedinskio pasisakymų, tiek dėl karo prieš Ukrainą vertinimo. Dviprasmybių ar bandymų išsisukinėti nebuvo. Ši pozicija turėtų būti paskelbta ir viešai“, – savo feisbuko paskyroje rašo V. Benkunskas.

Mero pavaduotojas akcentuoja, kad taip pat laukiamas sprendimas, ką LLRA-KŠS ketina daryti dėl tolesnio Z. Jedinskio buvimo partijoje.

„Kitas ne mažiau svarbus klausimas, ką LLRA viduje ruošiamasi daryti su Jedinskiu. Kaip bus įvertintas ne tik jo pareiškimas, bet ir jo tolesnis buvimas minėtoje partijoje. Ir šis galimas partijos (ne)veikimas bus esminis, vertinant visą situaciją. Kaip supratau iš kolegų, toks svarstymas planuojamas. Laukiam“, – rašo jis.

Šiaip gaila ir gėda, kad tokių veikėjų pasisakymai, jog Lenkija turėtų išstoti iš ES ir NATO ir rinktis sąjungą su Rusija, meta nepelnytą šešėlį Lietuvos lenkų bendruomenei.

„Šiaip gaila ir gėda, kad tokių veikėjų pasisakymai, jog Lenkija turėtų išstoti iš ES ir NATO ir rinktis sąjungą su Rusija, meta nepelnytą šešėlį Lietuvos lenkų bendruomenei. Ypač, kai Lenkija yra pirmuosiuose pagalbos Ukrainai frontuose ir kai lenkų bendruomenė Vilniuje tiek daug ir nuoširdžiai padeda karo pabėgėliams“, – taip pat pažymi V. Benkunskas.

ELTA primena, kad antradienį Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – asmeninėje feisbuko paskyroje teigė Z. Jedinskis.

Visgi, nepaisant to, kad Z. Jedinskio vieši pasvarstymai sukėlė tikrą audrą viešojoje erdvėje bei Seime, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga didelės problemos tame neįžvelgia.

Pasiteiravus partijos lyderio Valdemaro Tomaševskio, kaip partijos vadovybė vertina tokius 2020 m. Seimo rinkimų sąrašo lyderio pasisakymus, ELTA sulaukė atsakymo raštu. Atsakant į klausimą, ar minėto partiečio pasisakymai dera su LLRA-KŠS vertybėmis ir ar partija neatsiriboja nuo šio parlamentaro pareikštos nuomonės, tautiniu pagrindu suręsta partija akcentavo filosofo Voltero mintis – kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsiriboja,

Atsiriboja, portretas
nes šitas -visiškas moliūgas,išsidavė.Visa jų šaika,vadinama partija ,penktakoloninė ,putininė irštva.

Anonimas

Anonimas portretas
ZMOGUS lyg ir gana brandaus amziaus[[matyt NKVD bacila ji eda] ,O Lenkija ,kad ir slavu tauta ,,bet prie rusu nera prisijungusi ,,,,,niekada. Cia to vienisho" arklio sapnas"...Apgailetinas individas[[[nors po jo sapalione ,,,manau,slepesi ne jis vienas....

TAIKOS !!

TAIKOS  !! portretas
>>>> tas zmogeeenas [tikriausia] ishsake lenku [ gyvenanciu LIETUVOJE] nuomone. ...tenka tik apgailestauti ,kad Lietuvoje gyvuojantys slavai-lenkai kelia ERZELI [[[ir guldami ,ir keldamiesi]] sapnuoja neapykantos sapnus TAUTAI ,kurios zemeje ,,jie isi taise.. Zmones,kuriu zemeje gyveni[[ir neishvyksti]] zmones BUTINA!! pamilti ir gerbti,, kitaip SVETIMIETI !! esi GYVAS LAVONAS svetimoje zemeleje...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių