Pereiti į pagrindinį turinį

Po vasaros atokvėpio – lieti prakaito

2008-09-11 09:00
Po vasaros atokvėpio – lieti prakaito
Po vasaros atokvėpio – lieti prakaito / Roko Medonio nuotr.

Ką veikti rudenį? Sėdėti prie televizoriaus ar bare? Jau geriau sporto klube tobulinti kūno formas. Tai supranta vis daugiau vilniečių. Jie perka ilgalaikius abonementus, nes šiuo metu taikomos nuolaidos.

Ankstyviausi – pensininkai

Sporto klubas "Active Gym" pradeda dešimtą sezoną. Septintą valandą ryto klubo duris praveria pirmieji vilniečiai. Jie įsitikinę, kad aktyvi treniruotė yra geriausia dienos pradžia. Klubo vadovas Valdemaras Kavaliauskas sakė, kad anksti keltis netingi pensininkai. Jie treniruoklių salėje kūną lavina ištisus metus.

"Klubas nedidelis, darbuotojai pažįsta klientus", – džiaugėsi vadovas. Esą tai – didžiulis sporto klubo pranašumas. Jame niekada nebūna masinių susibūrimų.

Naujų klientų atsiranda per pietus, pasportuoti atvyksta studentai. Tokį treniruočių laiką jie renkasi dėl patrauklios kainos. Daugelis lankosi arčiausiai namų esančiose treniruoklių salėse.

"Dešimt minučių, ir aš jau salėje, tai patogu", – sakė Jonas Linkevičius. Jis antrus metus mankštinasi centre veikiančiame "Body Gym" klube. Banke dirbančiam vyrui užtenka pusvalandžio: keli kojų ir rankų raumenų pratimai energijos suteikia visai likusiai dienai. J.Linkevičius prasitarė, kad taip pat elgiasi ir jo kolegos.

"Šiandien atėjau vienas, kiti turėjo svarbių susitikimų", – šypsodamasis į sporto salę išskubėjo vyras.

Vaikai mokosi plaukti

Rudenį sporto klubus "Impuls" užplūsta moksleiviai. Daugiausia jų eina į baseiną. Administratorė Viktorija Chudobkina pastebėjo, kad šiemet daug kas mokosi plaukti. Keturi klubo treneriai individualiai treniruoja po šešis vaikus.

Kiek laiko trunka viena treniruotė? "30 litų kainuojanti treniruotė trunka 45 minutes. Treneriai sako, kad to tikrai užtenka", – tvirtino V.Chudobkina.

Po darbų vilniečiai nori atsipalaiduoti pirtyse. Jų sporto klube yra kelios, tačiau populiariausia – garinė.

"Ji kvepia raminamaisiais aromatais, dažniausiai melisos", – sakė administratorė. Ji mano, kad būtent kvapai pritraukia klientus.

Vilniečiai renkasi ir kitą atsipalaiduoti padedančią paslaugą – jogos pratybas. J.Bagdonavičius sakė, kad dažniausiai to pageidauja moterys. Nemažai jų lanko ir aerobiką.

Sporto klubuose "Forum" ir "Victoria Gym" populiari ir joga, ir aerobika.

Samdo individualius trenerius

500 litų – tiek sumokėsite norėdami sportuoti su asmeniniu treneriu klube "Body Gym". Tokioms treniruotėms vadovaujantis J.Bagdonavičius sakė, kad paslauga populiari dėl dviejų priežasčių.

"Susitaręs su treneriu klientas nepraleis pratybų", – juokėsi vyras. Kita priežastis – prižiūrimi pratimus atliksite taisyklingai. Kvalifikuotas treneris patars, kaip kelti svarsčius, kaip nepersitempti. Be to, supažindins su sveikos mitybos pagrindais.
Sportuojantys savarankiškai sutaupo pinigų, tačiau iš to ne visada laimi. Treneriai pastebėjo, kad nemažai klientų daugelį pratimų atlieka netaisyklingai.

"Visada prieiname, patariame, tačiau kartais jie atsisako pagalbos", – stebėjosi J.Bagdonavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų