Po žinios apie privalomą testavimą – besiskiepijančių eilė: vieni atėjo savo noru, kitus privertė

  • Teksto dydis:

Žinia apie nuo pirmadienio įsigaliosiantį privalomą kai kurių profesijų testavimą, panašu, davė rezultatų – pastarosiomis dienomis skiepytis atėjo daugiau žmonių, praneša LNK žinios.

Vien praėjusią parą pirmą vakcinos dozę gavo per 3 tūkst. žmonių. Darbo dienomis ateidavo po dešimt vienuolika tūkstančių. Eilė sekmadienį nusidriekė ir prie „Skiepobuso“ Vilniuje. Jis atvažiavo į testavimo punkto aikštelę. 

Nuo liepos 26 dienos nesirgę ar nepasiskiepiję vairuotojai, parduotuvių, maitinimo įstaigų, pramogų srities darbuotojai, valstybės tarnautojai ir kariai į darbą galės ateiti tik turėdami neigiamą COVID-19 testą ir testuotis privalės, kas savaitę. Testo neturinčius, darbdaviai galės nušalinti ir nemokėti algos.

Kol kas testai nemokami, tačiau premjerė Ingrida Šimonytė yra užsiminusi, kad rudenį už testavimą jau gali tekti susimokėti. Kalbinti vilniečiai sako, kad šis reikalavimas ir paskatino skiepytis. Tačiau liko ir tokių, kurie nuomonės dėl skiepų nekeičia.

„Būtų lengviau pasiskiepyti, bet dėl tų šalutinių poveikių, kuriuos išgirdau, labai dvejoju“, – sakė jauna moteris. Paklausta, kas tada, jei reikės mokėti už COVID-19 testus, ji sakė, jei reikės, susimokėsianti.

„Jei bus mokamas irgi mokėsiu. Pasiskiepyti – paprasčiau, bet nesaugiau, mano manymu“, – jai antrino jaunas vyras.

„Dabar aš priverstinai eisiu skiepytis, nes dirbti negalėsiu, o šiaip būčiau tikrai nesiskiepijus“, – atviravo kita žurnalistų sutikta jauna moteris.

Kalbintas vyresnio amžiaus vyras sakė pasiskiepyti atėjęs, nes privertė darbdavys. „Per tris dienas pasirašėme, kad turime pasiskiepyti. Kitą dieną ateina: „Vyrai, arba iš darbo išeinate, arba skiepijatės““, – pasakojo jis.

„Bijau netekti darbo – reikia iš kažko valgyti. Valstybė taip nustatė, darbdavys tiesiog perspėjo, kad testuotis reikės kiekvieną kartą kas savaitę. Na, nėra malonu tie testai ir laiko atžvilgiu, ir viskuo“, – svarstė kita moteris.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neteisėta

Neteisėta portretas
Jei nesurinks tam tikro skaičiaus, tai jie net pinigu negaus už tai. Viskas tik dėl pinigų juodai einančiu, nes net medikai mano pazistami nusijuokia ir nieko nesako, kad is darbo neismestu. Net neteigia apie tai

Ne jau tikrai

Ne jau tikrai portretas
Jau sakė, kad tie kas ir skiepijosi, tai dar labiau susirgo ir vėl iš naujo sergančiųjų sąrašuose. Tai net neapsimoka eiti nuodytis. Pasai tie reikalingi tam, kad žinotų ką stebėti gaunančius skiepą. Jie yra stebimi, nes 100% teigiamo poveikio nėra patys teigė taip. O kad iš darbo išeiti, tai net darbdaviai išsigando, kad išeis, o ne skiepysis.

Zygis

Zygis portretas
Vat tau ir neprievarta skiepytis....graudu
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių