Pereiti į pagrindinį turinį

Policijos perspėjimus išgirdo: Celofano neteisėtame mitinge Vilniuje – vos keliasdešimt žmonių

2023-07-01 09:28
DMN inf.

Šeštadienį sostinės Katedros aikštėje vyksta Antano Kandroto-Celofano organizuojamas neteisėtas mitingas. Panašu, kad žmonės išgirdo penktadienį išplatintą pareigūnų raginimą į šį sambūrį nesirinkti. 

Be to, šiandien sostinėje vyksta ir LGBTQ+ bendruomenės „Vilnius Pride“ eitynės, kuriose tikimąsi sulaukti apie 3 tūkst. žmonių.

Kaip skelbia portalas delfi.lt, A. Kandroto suorganizuotas susibūrimas „Keliu trispalvę už Lietuvą“ nukreiptas prieš Vilniuje keliamas Ukrainos vėliavas.

„Pabrėžti, kad Lietuvoje yra Lietuvos trispalvė, kad tai yra svarbiausia vėliava. Ir kad neaiškintų mums kažkokie ateiviai iš užsienio, kurią vėliavą turime turėti“, – žurnalistams šeštadienį sakė A. Kandrotas, omenyje turėdamas švedų kilmės visuomenininką ir Ukrainos rėmėją Joną Ohmaną.

Jo teigimu, ši organizuojama akcija, į kurią susirinko apie 15–20 asmenų, nešinų Lietuvos ir Vyčio vėliavomis, nėra susijusi su LGBTQ+ bendruomenės eitynėmis. Kaip skelbia delfi.lt, šalia prieštaringai vertinamo veikėjo yra ir keli policijos pareigūnai.

Mitingo dalyviai žadėjo eiti uždažyti vaivorykštės spalvomis nudažytą pėsčiųjų perėją Pylimo gatvėje.

A. Kandrotas žurnalistams sakė, kad vaivorykštės spalvos ant gatvės neva kenkia eismo saugumui.

„Visi eisime šalinti Kelių eismo taisyklų pažeidimų“, – žurnalistams sakė jis.

P. Paleckio/BNS nuotr.

A. Kandrotas su protesto dalyviais vėliau ketina eiti ir tęsti protestą prie Švedijos ambasados.

Kaip jau rašėme, vaizdo įraše, išplatintame šią savaitę, A. Kandrotas piktinosi Pylimo gatvėje esančia pėsčiųjų perėja, kuri anksčiau buvo išpiešta vaivorykštės spalvomis. Jis taip pat piktinosi raginimu iškelti Ukrainos vėliavas artėjant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje.

Pakartojo, kad Švedijos ambasados link jo inicijuojama eisena trauks neva su tikslu, kad Švedija pasiimtų atgal J. Ohmaną, kuris yra organizacijos „Blue / Yellow“ įkūrėjas, ir vienas akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ iniciatorių. Kalbėdamas vis pabrėžė, kad kalba eina iš Švedijos atsiboginusį žydą, kuris lietuviams bando aiškinti, kaip elgtis.

Atsižvelgdama į šį Celofano įrašą, policija penktadienį išplatino įspėjimą – šios eisenos dalyviai, jeigu leidimą iki jos pradžios savivaldybė nebus suteikusi, pažeistų teisės aktus. Ir tai, kad žmonės neštųsi Lietuvos vėliavas eisenos automatiškai nepadarytų legalia.

„Policija atkreipia dėmesį, kad soc. tinkluose pasirodę raginimai šeštadienį rinktis į sostinės Katedros aikštę ir organizuoti eitynes su trispalvėmis iki Švedijos ambasados, yra nesuderinti, tad tokie veiksmai pažeistų galiojančius teisės aktus“, – nurodė pareigūnai, ragindami susilaikyti žmones ir nedalyvauti neteisėtose eitynėse, nepažeidinėti įstatymų.

LGBTQ+ bendruomenės renginys prasidėjo 12 val. prie Martyno Mažvydo bibliotekos. 13 val. eisena pajudės link Katedros aikštės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų