Pereiti į pagrindinį turinį

Politinė reklama su svogūnų kvapu

2009-02-04 09:00
Politinė reklama su svogūnų kvapu
Politinė reklama su svogūnų kvapu / Gedimino Bartuškos nuotr. Svogūnų akcija buvo blankesnė nei tikėtasi.

Milžiniškas sumas politinei reklamai taškančios partijos galėtų pasimokyti iš Algirdo Paleckio "frontininkų". Pasirodo, norint gauti nemokamo eterio žiniasklaidoje, pakanka šiek tiek pakalbėti, paskelbti protesto akciją ir nusipirkti maišą svogūnų.

Džiaugėsi žioplių dėmesiu

Pusė dvylikos. A.Paleckio ir naujai iškepto Fronto nario Audriaus Butkevičiaus lydimas karutis su svogūnais pajuda Seimo link. Ir neįgudusiai akiai lengva pamatyti, kad eisenoje dalyvauja daugiau nei žadėti 8 žmonės.

Bet A.Butkevičius čia pat atkerta, neva svogūnų palydą tesudaro šešetas žmonių. "Mūsų yra šeši: vienas prie karučio, du su vėliavom, mudu su Algiu ir dar vienas atsarginis. Visi kiti – žurnalistai arba žiopliai", – aiškino neseniai partiją pakeitęs kyšininkavimu įtariamas politikas.

Svogūnai Seime neprigijo

Karučio su svogūnais policijos pareigūnai į Seimą vežti neleido. Nieko nuostabaus – gavus tokį užkrečiamą pavyzdį, tuoj atsirastų ir tokių aktyvistų, kurie panorėtų į Seimo rūmus pristatyti kad ir porą tonų mėšlo.

Fronto atstovai pas Seimo pirmininką Arūną Valinską pajudėjo nešini vos trimis svogūnais: pirmasis esą skirtas jam, antrasis – premjerui Andriui Kubiliui, o trečiasis – Prezidentui Valdui Adamkui.

A.Valinskas, keletą metų sėkmingai dalijęs svogūnus televizijos eteryje, pats svogūno atsiimti nepanoro ir šią garbę perleido Seimo pirmininko sekretoriato vadovei Nemirai Pumprickaitei. Nors A.Paleckis viešai pareiškė, kad parlamento vadovas jo išsigando, kažin ar pats "frontininkas" tikėjosi kitokios įvykių baigties.

Atsisveikindami su mitinguotojais politikai pažadėjo naujų protestų. Esą bus rengiamos masinės akcijos kol bus įvykdyti Fronto reikalavimai: atstatydinti Vyriausybę ir Seimo pirmininką, ištirti sausio 16-osios įvykius, "Leo LT" sukūrimą ir t. t. A.Butkevičius rėmėjams, kuriuos prieš tai pavadino žiopliais, pažadėjo susitikti po dešimties dienų. Penktadienis, vasario 13 d. – įdomi pasirinkta data.

Kiek pavėlavęs prie Seimo pasirodė ir ubagų karaliumi tituluojamas buvęs politikas Vytautas Šustauskas. Žadėjęs Vilnių pasiekti užsakytu autobusu su protestuotojų minia, V.Šustauskas prie parlamento buvo pastebėtas vienas ir, kiek pasisukinėjęs minioje, nužingsniavo pas buvusius kolegas.

Pasirengta kur kas geriau

Vakarykščiam mitingui policija ruošėsi kur kas kruopščiau nei sausio 16-osios renginiui. Seimą iš visų pusių juosė apsauginės tvorelės, policijos pareigūnai saugojo kone kiekvieną skersgatvį, kuriame galėjo būriuotis neramus jaunimėlis.

Nedidelėje minioje policijos pareigūnai puikiai kontroliavo potencialiai pavojingus asmenis. Vos pamatę besibūriuojančius jaunuolius, pareigūnai prieidavo ir paprašydavo parodyti kišenių turinį arba pasišalinti. Daugelis mieliau pasirinkdavo antrą variantą.

Vienas jaunuolis, neva dėl šalčio veidą užsidengęs kauke, nuvestas į policijos automobilį. Prie jo čia pat prisidėjo dar vienas, pas kurį pareigūnai rado kastetą. Netrukus baltos ir žalios spalvos mašiną iš vidaus pamatė ir trečias vaikinas.

Ką gali žinoti: galbūt tokios saugumo priemonės būtų užkirtusios kelią ir sausio 16-osios riaušėms. Negaila ir tų 5 tūkst. litų, kuriuos Vilniaus savivaldybė išleido apsauginės tvorelės nuomai.


Policija laukė neramumų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko manymu, Vilniaus gyventojai ir sostinės svečiai atsižvelgė į policijos prašymą neprisijungti prie mitinguotojų, nesiimti neteisėtų veiksmų, todėl nesankcionuotas mitingas praėjo ramiai.

Tarp trijų sulaikytųjų (du vaikinai gimę 1991 m., vienas – 1990 m.) atsidūrė ir prieš porą savaičių policijos pareigūnams užkliuvęs vaikinas. Jis buvo sulaikytas per sausio 16-osios riaušes.

Nepaisant trumpo ir negausaus mitingo, pareigūnai atsipalaiduoti nė neketino. K.Lančinskas BNS užtikrino, kad sustiprintos policijos pajėgos prie Seimo budės tiek, kiek reikės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų