Pereiti į pagrindinį turinį

Populiariausios Ispanijoje – Tempranillo vynuogės

2009-01-31 09:00

Pirmaujančių vynuogių Ispanijoje – Tempranillo – istorija skaičiuojama šimtmečiais. Geriausi vynai iš šių vynuogių gaminami būtent šioje šalyje. Tačiau jų paragauti galima ir Lietuvoje.

Ispaniškas sausas raudonasis vynas "Miret Tempranillo Grand Reserva D.O" (1999 m.) gaminamas Katalonijos regione.

"Tempranillo vynuogės, ko gero, yra mėgstamiausios Ispanijoje. Šių vynuogių kilmės šalis konkrečiai nežinoma, o palyginti jas galime nebent su Sangiovese, ir tik labai iš tolo, todėl Tempranillo vynuoges galima vadinti tikrosiomis ispaniškosiomis vynuogėmis. Yra prielaidų, kad Tempranillo vynuogėms gali būti apie tūkstantį metų", – pasakojo vyno namų "Vintana" vadybininkas Albertas Koncijalovas.

Vynas iš šių vynuogių gaminamas ne tik visoje Ispanijoje, bet ir naujajame pasaulyje bei Portugalijoje. "Tik yra viena bėda, kad geriausias vynas pagaminamas būtent Ispanijoje. Nors labai neblogų rezultatų yra pasiekę ir Naujosios Zelandijos vyndariai", – teigė A.Koncijalovas.

Geriausias šių vynuogių vynas būtinai turi būti brandintas ąžuolo statinėse. Tai suteikia vynui daugiau įvairialypio aromato bei skonio, nuo klasikinio braškių iki vanilės, uogų džemo iki juodo šokolado. Įdomesnis vynas gaminamas šias vynuoges sumaišius su Cabernet sauvignon vynuogėmis. Tuomet vyno skonis, aromatas ir struktūra būna įvairesni.

"Nors vynas, pagamintas iš Tempranillo vynuogių, laikomas minerališku (lengvesniu, skystesniu), siūlyčiau jį ragauti su raudonos mėsos kepsniais bei troškiniais, ant anglių kepta vištiena ir, kas aktualu lietuviams, su grybais", – patarė vyno žinovas.


Kaina: 23.9 lito (0,75 l)


Šio vyno galima įsigyti:

Vyno namuose "Vintana", Tilto g.6-8, arba parduotuvėje "Vintana gourmet", Polocko g. 32.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų