Pereiti į pagrindinį turinį

Požeminės aikštelės tapo prabanga

2009-01-29 09:00
Požeminės aikštelės tapo prabanga
Požeminės aikštelės tapo prabanga / Roko Medonio nuotr. Vaidotas Antanavičius

Sostinės centre įsikūrusios požeminės automobilių stovėjimo aikštelės jau nebėra tokios sausakimšos kaip anksčiau. Mėnesio pradžioje gerokai pabrangusios jų paslaugos atbaidė dalį klientų.

Mažiau lentelių "Rezervuota"

Po Vinco Kudirkos aikšte (Gedimino pr. 9A) įrengtoje požeminėje aikštelėje jau nebedega raudonas užrašas "Vietų nėra". Tačiau nepasakysi, kad aikštelė labai ištuštėjusi.

Tiesa, erdvioje aikštelėje gerokai sumažėjo lentelių su užrašu "Rezervuota". Uoliai saugomos tik kelios arčiausiai įėjimo esančios "prestižinės" vietos, ant lentelių nurodyti konkrečių automobilių numeriai.

Tiesa, ant vienos lentelės numeris nenurodomas, tiesiog parašyta, kad vieta skirta automobiliui "Hummer". Žmogus, galintis sau leisti automobilį, kuris degalus ryja kaip tankas, turbūt per daug nesuka galvos dėl pabrangusių požeminių aikštelių paslaugų.

Kita požeminė aikštelė, įsikūrusi šalia Rašytojų sąjungos (Tilto g. 14), gerokai ištuštėjusi, laisvų vietų – nors vežimu vežk. Nors čia pigiau: ne keturi, o trys litai už valandą.

Pyksta, bet vis tiek moka

"Vilniaus dienos" kalbinti vairuotojai prisipažino nustebę dėl pabrangusių aikštelių paslaugų. Kai kurie netgi manė, kad valanda stovėti Gedimino pr. 9A tebekainuoja varganus du litus.

Tačiau jie savo automobilius vis dar stato po žeme. Priežastis tik viena – laiko stygius. "Vietų yra, miesto centras – prie pat. Jei taip neskubėčiau, pasistatyčiau kitur. Bet tiesiog neturiu laiko", – tuštindamas piniginę pasakojo vienas vairuotojas.

Kai kurie vilniečiai teigė pasipiktinę tokiomis kainomis ir ieškosiantys, kur pigiau pasistatyti automobilį.

Tikslas pasiektas!

Pasirodo, kaip tik to ir siekė aikšteles valdanti įmonė "Susisiekimo paslaugos". "Kaip prognozavome, taip ir yra. Aikštelės Gedimino pr. 9A apkrova sumažėjo apie 20 proc. Tikslas pasiektas – požeminėje aikštelėje yra vietos", – "Vilniaus dienai" sakė įmonės direktorius Vaidotas Antanavičius.

Pasak jo, dalis nauja kaina nepatenkintų vairuotojų "emigravo" į Tilto gatvę, kiti – į tolėliau esančias pigesnes aikšteles. Pašnekovo teigimu, papildomos vietos Gedimino pr. 9A atsirado ir dėl pabrangusios rezervacijos: jos atsisakyta maždaug penkioms dešimtims mašinų.

V.Antanavičiaus teigimu, paslauga, nepaisant išaugusių kainų, vis dar nuostolinga. Esą norint ją padaryti pelningą, valandą stovėjimo reikėtų pabranginti iki 8 litų. Tačiau vėl kelti kainų "Susisiekimo paslaugos" neketina. V.Antanavičiaus teigimu, tarifus kelti būtų siūloma nebent tokiu atveju, jei aikštelės vėl taptų sausakimšos.


Naujos stovėjimo požeminėse aikštelėse kainos (Lt)

Laikotarpis Gedimino pr. 9A Tilto g. 14

Valanda 4 3

Mėnuo (darbo dienomis 7–19 val.) 500 250

Mėnuo (visomis dienomis visą parą) 600 350

SĮ "Susisiekimo paslaugos" duomenys

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų