Pereiti į pagrindinį turinį

Prabangius kailinius "Nijolė" parduoda paprastame biure

Krizė: kailių karalienės sūnus P.Velička prabangiais gaminiais prekiauja ne "Nijolės" salone, o nedideliame biure.
Krizė: kailių karalienės sūnus P.Velička prabangiais gaminiais prekiauja ne "Nijolės" salone, o nedideliame biure. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Prabangos mėgėjai jau kurį laiką nebegali apsipirkti "Nijolės" kailių salone Gedimino prospekte. Tačiau kailių karaliai tebeprekiauja. Ne salone, o biure.

Vietoj salono – biuras

Apie tai, kad "Nijolės" salonas Gedimino prospekte nebedirba, potencialius klientus informuoja kuklus lapelis ant jo durų. Lapelyje nurodyta, kad "Nijolės" kailių užsimanę pirkėjai turėtų kreiptis tam tikru telefono numeriu. Interesantu apsimetęs "Vilniaus dienos" žurnalistas paskambino nurodytu telefonu. Atsiliepė ne vadybininkė ar pardavėja, o pats kailių karaliene tituluojamos Nijolės Veličkienės sūnus Povilas.

P.Velička tariamam klientui pasiūlė kailinius apžiūrėti biure, esančiame M.Valančiaus gatvėje, ant Tauro kalno. Beje, P.Velička prašė konkrečiau nurodyti, kokie gaminiai domina. Mat šiek tiek prekių yra vienoje vietoje, dar šiek tiek – kitoje.

Vasarą pakanka sandėliuko

Su tariamu turtuoliu susitarus apžiūrėti kailinius, atėjo metas pasirodyti ir išpaikintai žmonai. Paskambinusi P.Veličkai "Vilniaus dienos" žurnalistė susitarė dėl susitikimo laikinai kailių salono pareigas einančiame biure. Pasirodo, tai vienintelis būdas apžiūrėti prabangius kailinius.

"Reikia pagalvoti, ką turime, kas jums geriausiai tiktų. O jei nieko nerasime, galėsime užsakyti iš užsienio", – paaiškino P.Velička.

Sutartą valandą tariama turtuolio žmona pasirodė prie biurų pastato M.Valančiaus gatvėje. Pats kailių salono "Nijolė" vadovas P.Velička klientę maloniai pasitiko, nusivedė į nedidelį biurą, kurio viename kambarių buvo sukabinti maždaug penkiolika įvairių kailinių. Dar kelis kailinius švarkelius jis atsinešė krepšyje.

P.Velička kailinius už dešimtis tūkstančių litų besimatuojančią klientę ramino, kad verslui nieko bloga nenutiko. Laikinai užvertos salono Gedimino prospekte durys esą tėra protingas sprendimas: "Tiesiog neturime vasarą daug paklausių prekių. O nuo rudens salonas vėl veiks ten pat, kur buvo."

"Verslo sėkmės paslaptis"

Be to, verslininkas užsiminė, kad biure pirkdama kailinius klientė gali ir neblogai sutaupyti. Pasak jo, biure už 21 tūkst. litų parduodami kailiniai salone kainuotų maždaug 10 tūkst. eurų (34,53 tūkst. litų).

Negana to, P.Velička leido suprasti, kad ir tokios kainos negalutinės. Pirkėjos išsirinktus kailinius būtų reikėję maždaug vienu dydžiu sumažinti. Tai, pasak jo, kainą pakeltų apie 20 proc. "Tačiau gal kažkaip paderintume, kad kaina nekistų", – siūlė P.Velička.

Menama klientė pasiteiravo, ar nebūtų bėdų, jei "finansininkui", kuris priims galutinį sprendimą, prireiktų sąskaitos faktūros. Pasitaręs su užėjusiu kolega P.Velička nusprendė, kad toks variantas būtų įmanomas.

Turtuolio žmoną vaidinanti žurnalistė išeidama pasiteiravo, ar P.Velička visada klientams suteikia tokią garbę pats juos aptarnaudamas. "Čia ir yra mūsų šeimos verslo sėkmės paslaptis", – šyptelėjo jis.

Naujų tradicijų neslepia

Po tariamos turtuolės žmonos vizito "Vilniaus dienos" žurnalistas susisiekė su P.Velička. Verslininkas neslėpė pats aptarnaujantis klientus biure. Anot jo, prekyba biure sekasi visai neblogai.

Tiesa, P.Velička kiek sutriko paklaustas, kas nutiko su salono Gedimino prospekte darbuotojais. Iš pradžių teigęs, kad žmonės tebedirba, pašnekovas persigalvojo ir ėmė pasakoti apie menamas kailių salono personalo atostogas.

"Salono personalas dabar dirba, manau, kad tiesiog jie dirba... na, sakykim, dirba pagal dokumentus, bet nežinau, ar jie dirba, ar atostogauja. Nežinau, kaip ten tiksliai vadinasi", – sutriko pašnekovas. Jis patikino, kad "Nijolės" salono darbuotojai kantriai laukia ir į savo darbo vietas grįš iškart, kai tik jis vėl bus atidarytas.

Paklaustas, kada salonas turėtų būti atvertas, P.Velička pateikė platų laiko spektrą – galbūt liepą, o galbūt ir rudenį. Jis taip pat neprisiminė, kada prestižinis salonas užvėrė duris. "Žinokit, dabar nežinau. Gal balandį... gegužę... vasario gale, kovo mėnesį kažkur. Tiesiog laikinai. Ne pirmus metus. Dažnai vasarą nedirbame", – svarstė pašnekovas.

Jis patikino, kad biuro patalpos visiškai tinkamos prekybai, yra kasos aparatai – viskas gražu ir teisėta. Esą biuro patalpos atbaido tik labai įnoringus klientus. "Jeigu žmonės normalūs, rimti klientai, jiems iš esmės skirtumo nėra. Lygis, aptarnavimas aukštas", – teigė P.Velička.

Salonas Gedimino prospekte – vienintelė išlikusi "Nijolės" prekybos vieta Lietuvoje. Tačiau P.Velička gyrėsi, kad atidaryta parduotuvė Milane. Lietuvoje plėstis esą nereikia, pakanka ir vieno salono. Ar, šiuo atveju, biuro.

Visą straipsnį skaitykite penktadienio dienraštyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų