Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzija tikisi, kad Vilniuje bus pasirašyta ES-Ukrainos asociacijos sutartis

2013-10-28 09:34
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Prancūzija tikisi, kad per Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje bus pasirašyta ES ir Ukrainos asociacijos ir laisvos prekybos sutartis, pirmadienį pareiškė Lietuvoje viešintis Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas (Lorenas Fabiusas).

"Mes padėtį įvertiname optimistiškai, manome, kad susitarimas bus pasirašytas", - spaudos konferencijoje Lietuvos Seime sakė ministras.

Ukrainos ir ES sutartį tikimasi pasirašyti per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje lapkričio 28-29 dienomis, bet ES šalys reikalauja, kad iki to laiko būtų išlaisvinta kalinama ekspremjerė Julija Tymošenko. Jos persekiojimą Vakarai vadina selektyviu teisingumu.

Bendroje spaudos konferencijoje dalyvavęs ES pasiuntinys Ukrainoje airių politikas Patas Coxas (Patas Koksas) sakė, kad Ukraina demonstruoja pažangą, tačiau pabrėžė, kad toliau siekiama J.Tymošenko išlaisvinimo humanitariniais pagrindais.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad artėjant viršūnių susitikimui Rusija daro didelį spaudimą Ukrainai ir kitoms Rytų partnerystės šalims bei ES Tarybai pirmininkaujančiai Lietuvai.

Žurnalistų paprašytas įvertinti Rusijos spaudimą, L.Fabiusas sakė: "Jeigu kalbama apie ekonominį šantažą, tai žinoma Prancūzija Lietuvą remia".

Ukrainos ir ES laisvos prekybos sutartis užkirstų kelią Kijevo prisijungimui prie Rusijos vadovaujamos Muitų sąjungos, kurią Maskva tikisi paversti stipria Eurazijos sąjunga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų