Premjeras bankrutuojančiam Vilniui žada 2 proc. didinti gaunamą GPM dalį

  • Teksto dydis:

Vilniui tenkanti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalis galėtų būti didinama dar dviem procentiniais punktais, teigia premjeras Algirdas Butkevičius. Tokiu atveju skolų kamuojama sostinė gautų 50 proc. čia sumokamo GPM.

„Mes apie tai svarstėm, bet aš manau, kad Seime kada bus svarstomas biudžeto įstatymo projektas, nebent būtų galima padidinti dar 2 procentiniais punktais“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius trečiadienį pareiškė, kad miestas bankrutuoja, bankai sostinei nebeskolina.

Finansų viceministras Edmundas Žilevičius pranešė, kad sprendžiant Vilniaus skolų problemą, gali tekti vėl didinti savivaldybei tenkančią GPM dalį.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, pernai sostinė kitiems rajonams pervedė 326 mln. litų GPM, o Vilnius iš kitų savivaldybių gavo tik 26 mln. litų. Vilniaus miestui skiriama GPM dalis nuo šių metų padidinta 6 procentiniais punktais - iki 48 proc., tačiau mokestį miestui moka tik čia registuoti gyventojai, o ne dirbantieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas vis rėkė

kas vis rėkė portretas
kad Kaunas yra degalinė tarp Vilniaus ir Klaipėdos. Bet tos degalinės gelbėti nereikia, o Vilnių su numatomu statyti Gugenheimo muziejumi ir metro reikia. Ar ne todėl zuokas suokia apie dvimiestį? baikit tyčiotis iš visų žmonių, kas įvarė Vilnių į duobę, tas tegu ir traukia, pvz., parduoda savo dvarą Užupyje ar pan.

jokios paramos degradus ir narkomanus vceisiančiam Vilniuj

jokios paramos degradus ir narkomanus vceisiančiam Vilniuj portretas
Jūs ką? Visai sublūdot? Mergiotės su ūsais, barzdom pajuodusios, negabios, dvokiančios kaip kokia Ai.a Mil.ūtė kur nei mergiotė, nei pacanas - tik degradavus idiotė epileptiko narkomano ir idiotės patologinės ligonės Dalės užveista, o prašot didint GPM dalį? Oho. Pirma nuo degradų ir idiotų narkomanų kaip Mi/iaus tie Vismos ir Ai.os išsivalykit, dvoką prasivėdinkit ... tada ir postringaukit apie ką nors --- iki tol bent utilizuokit degradus.

o

o portretas
kodel as turiu skirti kazkokiam pinigus taskanciam vilniui??? tegul vilnieciai ir skiria
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių