Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė dovanojo knygų Santariškių vaikų ligoninei

2014-12-11 09:43
BNS inf.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigiamai įvertino Santariškių vaikų ligoninėje vaikams skiriamą dėmesį bei dovanojo gydymo įstaigai knygų.

D.Grybaukaitė, ketvirtadienį apsilankiusi Santariškių vaikų ligoninėje, pasidžiaugė, jog vaikams šioje ligoninėje yra teikiama ne tik aukščiausio lygio medicininė priežiūra, bet ir skiriamas dėmesys jų psichologinei savijautai, su jais bendrauja ir visuomeninės organizacijos.

„Mamos labai giria, yra labai patenkintos profesionalumu, lygiu mūsų gydytojų, kad yra labai nuoširdi priežiūra - su vaikučiams yra žaidžiama, mes matome ir „Raudonų nosių“ (klounų) dalyvavimą, kad vaikučiams nebūtų liūdna. (....) Visada norisi visko geriau - ligoninė yra tvarkoma, 2017 metais yra planai pradėti naujos ligoninės statybas. Tai labai tikiuosi, kad Lietuva galės išlaikyti tą lygį, kurį dabar išlaikome“, - sakė šalies vadovė.

D.Grybauskaitė ligoninėje bendravo su vaikais, kartu su jais kūrė kalėdinius atvirukus. Tęsdama akciją „Knygų Kalėdos“, šalies vadovė dovanojo ligoninei vaikiški knygų, taip pat ligoninei dovanoti saldumynai - meduoliniai pasakų nameliai, kurių, pasak prezidentės, vaikai galės paskanauti Kalėdų rytą.

Ji pastebėjo, kad Santariškių vaikų ligoninė turi vienus geriausių naujagimių priežiūros bei chirurgijos skyrius Lietuvoje, mūsų medikai yra kviečiami gydyti vaikus ir į kitas valstybes, čia taip pat atvyksta delegacijos stebėti mūsų medikų darbo.

„Džiaugiuosi, kad ir ne labai lengvomis sąlygomis, ne su tokiomis dosniomis algomis mūsų gydytojai yra labai geri - tai matosi ir iš vaikučių, ir iš šeimų reakcijos, iš tarptautinio pripažinimo. Galiu tik padėkoti gydytojams, kurie yra pasišventę, kurie yra aukščiausio lygmens, kad jie skiria savo darbą mūsų vaikams“, - sakė šalies vadovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų