Prezidentė: Vilniui tenkanti GPM dalis gali ir sumažėti

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad Vilniui tenkanti gyventojų pajamų mokesčio dalis po Konstitucinio Teismo sprendimo gali ir mažėti.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad Vilniui tenkanti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalis po Konstitucinio Teismo (KT) sprendimo gali ir mažėti.

„Įtariu, kažin ar labai turėtų tikėtis Vilnius (GPM dalies padidėjimo - BNS), nes atvirkščiai gali net įvykti dėl to, kad yra trys donorai miestai, visos kitos savivaldybės didele dalimi yra dotuojamos“, - žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė D.Grybauskaitė.

„Tai yra objektyvu, nes pramonės ir investicijų (likusiose savivaldybėse - BNS) yra mažiau, ir gyventojų yra mažiau, ir galimybių yra mažiau“, - pridūrė ji.

Pasak šalies vadovės, Vilniaus skolos susidarė ne dėl to, kad jam tenkanti GPM dalis esą yra per maža, o todėl, kad ankstesnė miesto valdžia darė „per daug finansinių intrigų“.

KT ketvirtadienį paskelbė, kad Vilniui tenkančios GPM dalies ribojimas be aiškaus pagrindimo prieštarauja Konstitucijai. Vilniaus meras Remigijus Šimašius iš karto po to teigė, kad Seimas turės skirti didesnę GPM dalį Vilniui bei nustatyti aiškią tvarką, kaip lėšos yra skirstomos.

Pagal įstatymą Vilniui dabar tenka 48 proc. - miestas norėtų bent 60 proc. jo teritorijoje surenkamo GPM. Kaunui tenka - 94 proc., Klaipėdai - 86 proc., kitoms savivaldybėms - 100 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių