Prezidentūroje apdovanoti konkurso „Metų pameistrys 2022“ nugalėtojai

  • Teksto dydis:

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienį dalyvavo pirmą kartą Lietuvoje surengto nacionalinio konkurso „Metų pameistrys 2022" nugalėtojų pagerbimo ceremonijoje.

Konkurso globėja tapusi D. Nausėdienė akcentavo pameistrystės kaip vienos iš profesinio mokymo formų svarbą. Ji pasidžiaugė, kad konkursas yra puiki proga atkreipti dėmesį į žmones, turinčius išskirtinių specifinių profesinių gebėjimų, sugebančius juos perduoti jaunajai kartai, taip pat į gabiausius pameistrius.

Prezidentūroje vykusiuose apdovanojimuose nugalėtojai įvertinti trijose kategorijose: „Metų pameistrio“, „Geriausio profesijos mokytojo, profesijos meistro“ ir „Metų darbdavio“.

„Jūsų veiklos sektorius yra labai svarbi šalies ekonominės gerovės kūrimo sudėtinė dalis. Daugelis Lietuvos pramonės sričių tiesiogiai priklauso nuo specialistų, kuriuos ruošia profesinio mokymo įstaigos. Būtent jų žinių, įgūdžių kokybė ir žmonių pasirengimas efektyviai dirbti didele dalimi lemia verslų sėkmę“, – pameistriams ir jų mokytojams sakė pirmoji ponia.

D. Nausėdienės teigimu, nėra geresnio būdo atskleisti profesinio mokymo esmę nei mokymasis darbo vietoje: kuriamas santykis tarp meistro ir pameistrio pagreitina žinių ir įgūdžių perdavimą, padeda mokiniui greičiau siekti sėkmingos karjeros.

„Apmaudu, kad Lietuvos profesinio mokymo sistemoje pameistrystė, nors dažnai minima, vis dar sunkiai įsitvirtina. Turime siekti lankstaus ir tvaraus modelio, kuris leistų darbdaviams lengviau organizuoti pameistrystę, o mokiniams užtikrintų socialines garantijas ir kokybišką mokymąsi“, – sakė D. Nausėdienė.

Pasak pirmosios ponios, profesinio mokymo reikšmė ir jo potencialo stiprinimas yra neabejotinai svarbūs tolesnei valstybės raidai.

D. Nausėdienė renginio metu įteikė apdovanojimą vienam iš konkurso nominantų – „Metų pameistrio 2022“ pirmosios vietos nugalėtojui, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokiniui, pameistriui Rėjui Depšiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiuosi

tikiuosi portretas
greitai jos nebematysime

Alvydas

Alvydas portretas
Šaunuolis. Šis mokymo metodas yra puikus, bet jame turi aktyviai dirbti mokinys, darbdavys ir mokymo įstaiga. Jeigu tik vaidinime šį procesą nieko nebus.

...

... portretas
Viskas su ja ok,bet su sukuosena ne kas.Negali apsikirpt?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių