Prie nuotolinio mokymo pereina ir Gedimino technikos universitetas

Vilniaus Gedimino technikos universitetas nuo trečiadienio pereina prie visiško nuotolinio mokymo, taip pasekdamas kitų šalies aukštųjų mokyklų sprendimu.

„Nuo spalio 28 dienos Vilniaus Gedimino technikos universitete (VILNIUS TECH) studijos bus vykdomos nuotoliniu būdu. Išimties tvarka universitete bus organizuojami tik laboratoriniai darbai, kuriems būtinas tęstinumas ir eksperimentiniai darbai su specialia įranga. Veikla laboratorijose bus atliekama laikantis visų saugumo reikalavimų“, – pranešė universitetas.

Rektorius Alfonas Daniūnas priminė, kad universitetas jau nuo mokslo metų pradžios vykdo tik nuotolines teorines paskaitas, praktiniai darbai iki šiol buvo atliekami įprastu būdu, laikantis saugumo reikalavimų.

„Manome, kad nuotolinės studijos šiuo metu yra būtinas sprendimas. Tikimės visų atsakomybės ir susitelkimo, kad bendruomenė būtų saugi ir galėtų tęsti studijas ir mokslinę veiklą,“  – sako rektorius.

Universiteto studijų administravimo ir kitų padalinių veikla yra tęsiama mišriuoju būdu laikantis visų saugumo rekomendacijų.

Nuotoliniu būdu nuo pirmadienio dirba Vilniaus universitetas (VU), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Mykolo Romerio universitetas (MRU), jau antrą savaitę nuotolinius užsiėmimus, išskyrus kai kurias išimtis, organizuoja ir Kauno technologijų universitetas (KTU).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių