Prie Prezidentūros rengiamas mitingas – piktinasi R. Šimašiaus sprendimu

Ketvirtadienį prie Prezidentūros, Daukanto aikštėje, rengiamas mitingas „Laisvės kovų atminties trynimui ir šliaužiančiai okupacijai – NE!“.

Mitingas inicijuojamas, reaguojant į Vilniaus tarybos sprendimą panaikinti Kazio Škirpos alėjos pavadinimą ir sostinės mero Remigijaus Šimašiaus nurodymą pašalinti Jono Noreikos - Generolo Vėtros atminimo lentą. Pasak mitingo iniciatorių, po šių sostinės savivaldybės sprendimų įtampa visuomenėje aštrėja.

Organizatorių teigimu, į mitingą profesoriaus Vytauto Radžvilo kviestas ir prezidentas Gitanas Nausėda. Šalies vadovas nuo trečiadienio su darbo vizitu vieši Briuselyje.

Daukanto aikštėje prasidėjęs mitingas turėtų persikelti prie Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos, ant kurios kabėjo memorialinė J. Noreikos-Generolo Vėtros lenta. Čia ketinama surengti akciją, kurios metu bus pagerbtas J. Noreikos-Generolo Vėtros ir visų kovojusių ir žuvusių už Lietuvos laisvę didvyrių atminimas.

Į mitingą kviečia jaunimo sambūris “ProPatria“, Tautos forumas, Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio Iniciatyvinės grupės klubas, Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga, Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Politinių kalinių ir tremtinių bendrija ir kt. organizacijos.

ELTA primena, kad liepos pabaigoje nuo Mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos pastato sienos nuimtos Generolo Vėtros atminimo lentos kritikai teigė, kad J. Noreika, būdamas Šiaulių apskrities viršininku, pasirašė raštus dėl žydų geto steigimo ir žydų turto tvarkymo. Tuo metu J. Noreikos gynėjai akcentuoja jo nuopelnus antisovietiniame pogrindyje ir tai, kad jis vėliau pats buvo įsitraukęs į antinacistinį pogrindį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Už kiek š'Mašius Lietuvą žydams pardavė?..

Anonimas

Anonimas portretas
...

Zigmas

Zigmas portretas
Koncervatorių tikslas - kiršinti Lietuvą ir iš to darytis pinigus - sau į kišenę... Būtų Vetra, nesirašęs, jokių dokumentų, dėl žydų, viskas būtų- didvyris, dabar faktai kalba ir rodo, kad pasirašė... Vadinasi jis yra koloborantas...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių