Pereiti į pagrindinį turinį

Prie tilto vairuotojų tyko baudos

2012-06-01 21:22
Prie tilto vairuotojų tyko baudos
Prie tilto vairuotojų tyko baudos / Artūro Morozovo nuotr.

Uždarius dalį Česlovo Radzinausko tilto Kaune, čia nusidriekė didžiulės spūstys. Bandantys aplenkti jas kelkraščiu vairuotojai piktinasi, kad sulaukia baudų iš policijos.

Č.Radzinausko tiltas remontuojamas nuo gegužės 8 d. Atvykstantieji „Via Baltica“ keliu nuo IX forto pusės ryte ir vakare per piko valandas patenka į spūstis.

Nemažai vairuotojų, kurie neketina važiuoti tiltu, bet nori sukti į prietiltyje esančią nuovažą Vilijampolės link, keliasdešimt metrų važiuoja kelkraščiu, kol ištisinę juostą pakeičia punktyrinė.

„Natūralu, kad, nenorėdamas pusvalandį gaišti spūstyje, kas rytą nuvažiuodavau asfaltuotu kelkraščiu iki prietilčio. Nors niekam netrukdydavau, bet vieną rytą kažkas iš esančių spūstyje vairuotojų mane nufilmavo ir perdavė šį vaizdą policijai. Dabar teks mokėti baudą“, – piktinosi į redakciją paskambinęs Eugenijus.

Jis tvirtino, kad tokiomis pačiomis aplinkybėmis baudų sulaukė jau keturi bendradarbiai. „Policija turėtų pirmiausiai reguliuoti eismą, o ne bausti. Juk susidarius tokiai situacijai per piką galima padaryti išimtis ir, pareigūnams prižiūrint, dalį automobilių srauto nukreipti laisvu kelkraščiu“, – įsitikinęs vyras.

Kauno kelių policijos valdybos viršininko pareigas laikinai einantis Remigijus Stukas teigė, kad pareigūnai bandė aiškintis galimybes, kaip sumažinti spūstis. „Tačiau kelias yra ne savivaldybės, o Susisiekimo ministerijos žinioje. Jai pavaldi Automobilių kelių direkcija mums atsakė, kad kelkraštyje išvedžioti inžineriniai tinklai, komunikacijos, kurios dėl intensyvaus eismo gali būti pažeistos. Mums liepta prižiūrėti, kad juo nebūtų važinėjama“, – tvirtino R.Stukas.

Pareigūno teigimu, policija negali neraguoti į piliečių pranešimus apie pažeidėjus. „Jei žmonių nufilmuotoje medžiagoje matyti automobilio numeris, aplinkybės, rodančios, kad tikrai prasižengta, mes negalime nebausti. Suprantu vairuotojus, norinčius aplenkti spūstis, bet mes irgi turime vykdyti savo pareigas“, – sakė R.Stukas.

Už lenkimo iš dešinės taisyklės pažeidimą skiriama nuo 100 litų bauda.


Atidarys rudenį

Viena Č.Radzinausko tilto dalis baigta remontuoti pernai. Šiemet tokie patys rekonstrukcijos darbai perkelti į kitą pusę.

Įmonės „Kauno tiltai“ specialistai remontuoja plieninę perdangą, tilto atramas. Bus paklota nauja hidroizoliacija, asfalto danga, įrengti nauji tilto deformaciniai pjūviai, vandens nuotekų sistema, tilto apšvietimas, atlikti kiti darbai.

„Dirbame pagal su savivaldybe patvirtintą grafiką. Visus darbus baigti planuojame lapkričio 1 dieną“, – teigė įmonės „Kauno tiltai“ atstovė spaudai Rimantė Jablonskytė.

Tilto rekonstrukcija kainuos 10,7 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų