Pereiti į pagrindinį turinį

Priedanga įtariamiems žudikams

2009-02-26 09:05
Priedanga įtariamiems žudikams
Priedanga įtariamiems žudikams / Tomo Raginos nuotr. Tarpuvartė: vakar ryte devyniolikmečio žūties vietoje teberuseno žvakės, o įtariamieji pareigūnams vaizdžiai pasakojo nusikaltimo detales.

Devyniolikmečio žmogžudyste Laisvės alėjoje įtariamus jaunuolius teismas leido suimti. Pareigūnai pasirūpino, kad jie iš teismo rūmų būtų išvežti slapta.

Išsliūkino pro kitas duris

Kauno miesto apylinkės teismas vakar patenkino prokuroro prašymą leisti suimti 18 ir 17 metų jaunuolius, kurie įtariami praėjusią savaitę nužudę devyniolikmetį studentą. Teismas skyrė griežtą kardomąją priemonę – leido juos suimti dviem mėnesiams, kiek ir pageidavo prokuroras.

Įtariamieji savo kaltę pripažino tik iš dalies. Jiedu linkę pagrindinę kaltę dėl jaunuolio nužudymo versti vienas kitam ir neigia auką badę peiliu. Abu suimtieji – buvę grupės draugai vienoje profesinio rengimo mokyklų. Septyniolikmetis iš mokymo įstaigos pašalintas, o vyresnis jo bendras joje mokėsi toliau. Anot pareigūnų, jaunuoliai pasižymi ūmiu charakteriu, nevengia be jokios dingsties smurtauti prieš niekuo dėtus žmones.

Vakar priešpiet aštuoniolikmetis O.V. ir metais jaunesnis K.V. iš Kauno miesto apylinkės teismo su antrankiais išvesti beveik konspiraciniu būdu. Teismo rūmų kieme susirinkę žiniasklaidos atstovai (viduje fotografuoti buvo uždrausta) laukė beveik dvi valandas, kol pro konvojui skirtas duris bus išvesdinti suimtieji. Pro šias duris jie buvo atvesti į teismo salę, kur buvo svarstomas kardomosios priemonės klausimas.

Tik gerokai po pietų paaiškėjo, kad Kauno policijos kriminalistai su šia bylą kuruojančiu prokuroru ir abiem įtariamaisiais spėjo išeiti niekieno nepastebėti. Tam jie pasirinko centrinį išėjimą iš teismo pastato, vedantį tiesiai į Laisvės alėją, kur praėjusią savaitę naktį iš penktadienio į šeštadienį ir buvo įvykdyta žmogžudystė.

Sukėlė keistų abejonių

Telefonu susisiekus su teisėju, šis pranešė savo nutarimą prieš kurį laiką perskaitęs, o netrukus ir patys policijos pareigūnai patvirtino, kad žurnalistams nebėra ko laukti, nes "įtariamieji jau nugabenti į savo naujus namus" – Kauno tardymo izoliatorių. Pareigūnai įtariamus žudikus nuo žurnalistų ir fotografų paslėpė po to, kai kelias dienas iš eilės per tą pačią žiniasklaidą šaukėsi visuomenės ir prašė atsiliepti galimus įvykio liudytojus.

Sulaikytieji jau anksčiau yra spėję pasižymėti: aštuoniolikmetis O.V. kartą teistas. Tiek jis, tiek ir kartu įkliuvęs nepilnametis K.V. bausti administracinėmis baudomis už viešosios tvarkos pažeidimus.

Pareigūnų bandymas apsaugoti įtariamuosius nuo fotografų pasėjo įtarimus, kad galbūt taip bandoma pridengti įtakingų tėvelių atžalas. Teisėsaugininkai tai kategoriškai neigia.

Tai abejonių galutinai neišsklaidė. Galima prisiminti 2007 m. gruodį toje pačioje centrinėje miesto pėsčiųjų gatvėje, prie naktinio klubo "Siena", įvykdytą žmogžudystę, kur taip pat nuo užpuolikų peilio dūrių mirė jaunuolis. Tąkart, informuodami apie sulaikytus įtariamuosius, teisėsaugininkai netgi išplatino jų nuotraukas, prašydami atsiliepti ir kitus nukentėjusius asmenis. Vienas iš dviejų tuomet sučiuptų ir teismo nuosprendžio dabar laukiančių jaunuolių – policijos pareigūno sūnus.

Ne laikas rodyti veidus

Savo sprendimą apginti įtariamuosius nuo fotografų teisėsaugininkai motyvavo tuo, kad dar nebuvo spėta surengti atpažinimo procedūros, o anksčiau laiko paviešinus jų veidus spaudoje, sukeltų papildomų rūpesčių per akistatą bei kitus procesinius veiksmus.

Vakar anksti ryte jaunuoliai buvo atvežti į nusikaltimo vietą Laisvės alėjoje, kur pareigūnų akivaizdoje, naudodamiesi medžiaginiu manekenu, aiškino, kaip įvykdė nusikaltimą.

Kaip buvo rašyta "Kauno dienoje", devyniolikmečio Kauno technologijos universiteto studento Lino Puodžiulaičio kūnas be gyvybės ženklų rastas ties Laisvės alėjos 67 numeriu pažymėtu namu. Iš Raseinių rajono kilęs jaunuolis nužudytas naktį iš penktadienio į šeštadienį, maždaug pusvalandis po vidurnakčio. Jo kūne rastos keturios durtinės žaizdos. Anot teisėsaugininkų, su L.Puodžiulaičiu tąnakt buvo draugas, kuris spėjo pasprukti nuo žudikų dar iki kruvino susirėmimo pradžios. Byloje jis laikomas pagrindiniu liudytoju.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų