Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš rinkimus Kaune Kalėdos bus dosnios

2010-11-11 14:29
Žada: eglė Rotušės aikštėje bus panaši į pernykštę, tik dar įspūdingesnė.
Žada: eglė Rotušės aikštėje bus panaši į pernykštę, tik dar įspūdingesnė. / Tomo Raginos nuotr.

Pernai nuolat kalbėjusi apie taupymą, šiemet mero Andriaus Kupčinsko kompanija atleidžia vadžias ir žada gerokai prabangesnį kalėdinių renginių ciklą.

"Pernai šventės buvo įspūdingiausios per pastaruosius dešimt metų, todėl ir šiemet negalime nusileisti", – žadėjo Kauno meras A.Kupčinskas. Opozicijos atstovai įtaria, kad taip miesto valdžia kauniečiams bando įsiteikti, nes artėja savivaldybių rinkimai.

"Nesame politinė organizacija. Pagal paskirtą finansavimą stengiamės organizuoti renginius ir nekartoti to, kas matyta ir įprasta", – pastebėjo renginiais besirūpinančio kultūros centro "Tautos namai" direktorius Albinas Vilčinskas.

Anot jo, renginių scenarijus nėra derinamas su politikais, nors pripažino, kad šiemet viskas buvo svarstoma specialiai sukurtoje darbo grupėje, kurioje – miesto meras Andrius Kupčinskas ir jo partijos narė administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

Savivaldybė paskelbė, kad Kalėdų eglės įžiebimo šventė Kaune bus įspūdinga. Kauniečiams žadamas originalus šviesų, ugnies ir fejerverkų spektaklis "Il Corso", kurį parodys žinomas pasaulyje šou teatras iš Vokietijos "Des Aktionstheater PAN.OPTIKUM", o šventinę atmosferą kurs 25 aktorių, muzikantų, oro ir ugnies akrobatų trupė.

Paklaustas, kodėl pasirinkti vokiečiai, A.Kupčinskas negalėjo atsakyti. "Šventės koncepcija dar nėra iki galo patvirtinta. Tai tik siūlymai", – tikino miesto vadovas.

A.Vilčinskas patvirtino, kad vokiečių gatvės teatro trupei teks sumokėti apie 90 tūkst. litų. "Gerai visiems žinomus Lietuvos dainininkus matome visus metus", – argumentą, kodėl kviečiami vokiečiai, išdėstė "Tautos namų" vadovas.

Gruodžio 6 d. Rotušės aikštėje bus atidaryta ir kalėdinė mugė. Šiemet prekyba vyks kitokiuose nameliuose, bus atsisakyta šašlykų ir panašių maisto patiekalų. Ar Rotušės aikštėje bus įrengta čiuožykla, dar nežinia. Pasak A.Vilčinsko, tai įmanoma, jei savivaldybė ras papildomų lėšų. Gali būti, kad artėjant rinkimams miesto valdžia nebus šykšti.

Nuo gruodžio 19 d. prie Arkikatedros bazilikos kauniečiai ir miesto svečiai galės aplankyti prakartėlę, kuri bus pašventinta gruodžio 24-ąją. Naujųjų metų programa dar svarstoma.

Meras užsiminė, kad Lietuvos krepšinio federacija siūlo per Naujųjų metų sutiktuves Kaune paleisti laikrodį, kuris skaičiuotų iki Europos vyrų krepšinio čempionato likusį laiką.

Pasiteiravus apie šventės biudžetą, A.Kupčinskas užsiminė, kad jis šiemet bus didesnis nei pernai, tačiau tikslių sumų neįvardijo. Pernai šventinių renginių ciklo sąmata siekė apie 200 tūkst. litų. A.Kupčinskas sakė, kad savivaldybė tam skyrė apie 50 tūkst. litų, o likusi suma gauta iš rėmėjų.


Miesto eglės dar neišrinko

Kaip ir pernai, lapkričio pradžioje savivaldybė paskelbė, kad kauniečiai gali dovanoti miestui žaliaskares.

Prieš Kalėdas bus papuoštos trys eglės – Rotušės aikštėje, Laisvės alėjos ir S.Daukanto gatvės sankirtoje ir Vienybės aikštėje.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vyresniosios specialistės Birutės Zaleckienės, iš kauniečių sulaukta apie 30 pasiūlymų. "Kasdien važiuojame, žiūrime, vertiname, bet dar neišsirinkome", – sakė B.Zaleckienė.

Bendrovė "Irgita" laimėjo konkursą gyventojų padovanotas egles nupjauti, atvežti į vietą, pastatyti. "Irgita" bus atsakinga už papuoštas egles per šventes, o po Trijų karalių jas supjaustys ir išveš.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų