Problema kartojasi: esame įkalinti savo namuose, kenčia mūsų turtas

„Situacija vėl kartojasi: iš visų pusių – sunkvežimiai, keliai užblokuoti. Mes vėl esame įkalinti savo namuose. Mūsų gatvė – nepravažiuojama, keliai užstatyti, išvažiuoti negalime. Problema nesprendžiama“, – pasakojo Vilniaus rajono, Baltosios Vokės kaimo, Miško gatvės gyventoja. 

Kenčia gyventojų turtas

Vienos gyventojos pirmadienį paviešintame vaizdo įraše matyti, kad gausiai pasnigus siaurame kelyje stovi sunkiasvoriai automobiliai.

„Savivaldybė mūsų negirdi – atmeta bet kokius prašymus uždrausti sunkiasvorio transporto judėjimą mūsų siaura gatve bei įrengti šaligatvius. Po paskutinio kreipimosi, pastatė kelio ženklus, kurie draudžia transporto priemonėms stovėti, tačiau jų nepaisoma“, – portalui pasakojo Jorūnė (tikrasis vardas redakcijai žinomas).

Gyventojai įsiutę, nes, anot pašnekovės, šios problemos nesprendžiamos jau bemaž ketverius metus. Sunkiasvoris transportas čia važiuoja nuolat.

Vaizdo įrašo stop kadras.

„Kenčia mūsų turtas – skilinėja sienos, dreba indai, – pasakojo moteris. –  Vilniaus rajono savivaldybė problemos nemato. Prašymai atmetami, o paaiškinimai yra absurdiški, neva, uždraudus sunkiasvorio transporto judėjimą, negalės įvažiuoti aptarnaujantis transportas – šiukšliavežė, greitosios medicinos pagalbos ar ugniagesių automobiliai. Tai – visiškas absurdas, nes visi žino, kad šis transportas gali įvažiuoti visur.“

Jorūnė tikino, kad tai ne pirmas kartas, kai sunkiasvoriai automobiliai užkemša gatvę, vasarą taip pat buvo toks įvykis. „Mes mašinas statydavome prie kelio, bet, matyt, buvo nepatogu važinėti sunkiasvoriam transportui, tai savivaldybė pastatė kelio ženklus, kuriais draudžiamas transporto priemonių stovėjimas. Tačiau vilkikai nepaiso šio ženklo, jiems kažkas atsitinka ir jie stovi“, – sakė pašnekovė.

Prašymai atmetami, o paaiškinimai yra absurdiški.

Anot gyventojų, kita opi problema – čia neįrengti šaligatviai. „Prašėme šaligatvių, aiškina, kad per siauras kelias. Mes į pusnis šokam, kai vilkikai važiuoja, aišku, yra ženklas, leidžiantis važiuoti 30 km/val. greičiu, bet jo nepaisoma. Siūlė įrengti „kalniukus“, bet tada būtų dar didesnė vibracija – dreba mūsų namų sienos, jos skilinėja. Tai nieko neišspręstų“, – teigė gyventoja.

Gerų žinių neturi

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus atstovai tikino, kad antradienį, gruodžio 13-ąją, Miško gatvėje stovinčių vilkikų nebuvo, o pirmadienį buvo užstrigęs vienas vilkikas.

„Dėl to galimai laikinai buvo sudarytos kliūtys eismui, bet, kaip patikino logistikos įmonės vadovas, per pusvalandį automobilis išvažiavo. Gruodžio 12 dieną įmonės vadovas organizavo minimo kelio atkarpos valymo darbus, o gruodžio 13 dieną Pagirių seniūnija pasirūpino, kad kelias dar kartą būtų išvalytas ir pabarstytas“, – buvo rašoma portalui atsiųstame savivaldybės laiške.

Ar artimiausiu metu žadama imtis veiksmų, kurie pagerintų situaciją šios gatvės gyventojams? Savivaldybės pateiktas atsakymas – gana formalus.

„Vilniaus rajono seniūnijos deda visas pastangas į geresnių eismo sąlygų sudarymą, tam pasitelkdama visą turimą sniego valymo techniką. Sniego valymas Vilniaus rajono vietinės reikšmės keliuose vykdomas pagal nustatytą tvarką“, – dėstoma laiške.

Kenčia mūsų turtas – skilinėja sienos, dreba indai.

Savivaldybės atstovai tikino – žiemą Miško gatvės valymas atliekamas nuolat bei, atsižvelgiant į šiuo metu susidariusias sudėtingas oro sąlygas visoje Lietuvoje, gatvė buvo valoma nuo savaitgalio ir papildomai barstoma druska.

Ar gyventojai gali tikėtis, kad čia bus uždraustas sunkiasvorių automobilių eismas? Anot savivaldybės, jei fizinis arba juridinis asmuo nori įrengti priemones savivaldybės vietinės reikšmės keliuose ir gatvėse, turi savivaldybei pateikti prašymą ir kitus nurodytus dokumentus.

Vaizdo įrašo stop kadras.

„Savivaldybė šiuo metu nėra gavusi užpildytos prašymo formos dėl sunkiasvorių automobilių eismo uždraudimo Miško gatvėje, Baltosios Vokės kaime. 2018 metų lapkričio 6 dieną Vilniaus rajono savivaldybės kelio ženklų, greitį mažinančių priemonių ir užtvarų įrengimo darbo grupės buvo nagrinėjamas prašymas dėl krovininio transporto ribojimo Miško gatvėje, tačiau nepritarta krovininio transporto ribojimui atsižvelgus į tai, kad alternatyvaus maršruto ne per gyvenvietę nėra galimybės užtikrinti“, – rašė savivaldybės atstovai.

Gyventojams gerų žinių dėl šaligatvių įrengimo taip pat nėra – jų įrengimo darbai nėra įtraukti į prioritetinių objektų darbų planą.

Anot savivaldybės, įstatymuose numatyta, kad kelių ir gatvių priežiūra, taisymas, tiesimas ir saugaus eismo organizavimas yra priskiriami prie savivaldybės savarankiškųjų funkcijų.

Savivaldybė, pasiremdama ministrų įsakymais bei Kelių eismo taisyklėmis, teigė, kad pėsčiųjų eismas gali vykti važiuojamojoje kelio dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tfvm,kuyt

tfvm,kuyt portretas
Praraskite viltis. valdžios institucijos yra akligatviai, liūnai, džiunglės - ten pranyksta bet kokie kreipimaisi, prašymai kažką taisyti, keisti. Bet matyt ten gera gyventi, nors apsimestinai dejuoja dėl mažų atlyginimų. O kam tie atlyginimai iš viso reikalingi - gal dėl vaizdavimo kad ten vyksta veikla pagal darbo santykius?

.

. portretas
kokios čia ket taisyklės leidžia pėsčiųjų eismą važiuojamaja dalimi?????????????? dėl ko tada policija baudžia už tai??????????

jo

jo portretas
pastatyčiau mašiną ant kelio, nuimčiau ratą ir viskas, bbdečiau ant visu tų fūrų - niekas nepravažiuotų, ir bbdėjau ant tų sandėlių ir logistikos centrų
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių