Tėvai pasipiktinę: kaip išmokti matematikos, kai nėra mokytojos?

  • Teksto dydis:

Neseniai pasklido informacija, kad Vilniaus Maironio progimnazijoje jau kurį laiką dalis mokinių negali gauti kokybiškų matematikos pamokų, nes jos ten tiesiog nevyksta arba vyksta labai retai. Septintokų tėvai pasipiktinę, pasakojama LNK reportaže.  

„Mus ši situacija palietė tiesiogiai. Pastarąją žiemą vaikas parėjęs iš mokyklos dažnai pasakodavo, kad jiems nebuvo matematikos pamokos. Ir tai nuolat kartojosi. Dienyne negaudavome jokio pranešimo, kad tos matematikos nėra. Galvojau, kad viena ar dvi pamokos – nieko baisaus, bet paskui žiūrime, kad tai tęsiasi ganėtinai ilgai. Ir rezultate – šešios savaitės praleistų matematikos pamokų. Tai, mano galva, – labai blogai“, – susirūpinę kalbėjo šios progimnazijos vieno mokinio tėvai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Aš problemos nematau. Mokytojai, kaip ir visi žmonės, kartais suserga. Ir turi tokią teisę. Tik norėčiau paneigti, kad tai nebuvo trys mėnesiai, kaip teigiama. Mokytoja sirgo penkias dienas, paskui susirgo antrą kartą“, – komentavo progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui.

Aš problemos nematau. Mokytojai, kaip ir visi žmonės, kartais suserga. Ir turi tokią teisę.

„Aš sirgau su pertraukomis. Kadangi neišsisveikau, grįžau dirbti dar vartodama antibiotikus, atkritau. Pasigavau naują virusą. Taip ir gavosi. Nežinau, kodėl jie teigia, kad matematikos pamokų nebuvo tris mėnesius. Tegul pasižiūri dienyne, nuo kada iki kada nėra įrašų, kad pamokos nebuvo vestos“, – sakė matematikos mokytoja.

„Apie šešias savaites nebuvo matematikos pamokų. Žinoma, su pertrūkiais. Kai atsirasdavo „langas“, per tą laiką vaikai grįždavo namo. Ir tai man kelia nerimą“, – kalbėjo vienas iš mokinių tėvų. 

„Matematikos apytiksliai nebuvo savaitę, paskui pusantros savaitės, o dar vėliau – vėl savaitę. Nematau dėl to didelės problemos, nes ugdymo plane paliktas pamokų rezervas. Tos pamokos skirtos tiek kartojimui, tiek žinių pagilinimui, sunkesnėms temoms įsisavinti“, – teigė  progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui.

„Manau  bus nelengva ir moksleiviams, ir tėvams, nes daugeliui vaikų reikės didelės pagalbos, kad tinkamai išmoktų dalyką, kad pasivytų tai, kas buvo praleista. Jaučiamas didelis stresas“, – kalbėjo vienas iš progimnazijos moksleivių tėvų.  

„Mokytoja konsultuoja mokinius ir jiems yra galimybė pasimokyti papildomai. Mes turime du matematikos mokytojus, tačiau kita mokytoja pavaduoti negalėjo, nes irgi dirba pilnu krūviu. Kai nevyko matematikos pamokos, buvo keičiamas tvarkaraštis, jis sudėliotas taip, kad nebūtų „langų“. Na, o matematikos pamokų kurį laiką nevyko sausio, vasario ir kovo mėnesiais su pertrūkiais“, – konstatavo direktorės pavaduotoja ugdymui.

„Vaikas turi šio dalykų spragų. Matematika yra ta sritis, kuri turi būti dėstoma savo laiku. Mano galva, per šešias savaites pasivyti praleistų temų neįmanoma, nebus kokybės, jei tam bus skirta ir keletas papildomų pamokų“, – tokia buvo kai kurių tėvų nuomonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Mano svajonė, kad taip būtu buvę . Prieš 20 metų

Ha

Ha portretas
Galės greitai patys tėveliai namų mokyklėles atsidaryti,mokyklose mokytojų tuoj visai nebus.

To s(eu)bas

To s(eu)bas portretas
Pritariu 100%
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių