Prokuratūra neįžvelgė viešojo intereso pažeidimo dėl „Gelvonų terasų“ sandorių

  • Teksto dydis:

Prokurorai nerado pagrindo pradėti viešojo intereso gynimo procedūrų dėl sandorių, susijusių su Vilniaus Šeškinės rajone bendrovės „Edensa“ pastatyto daugiabučio „Gelvonų terasos“, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Vilniaus apygardos prokuratūros viešojo gynimo skyriaus prokuroras tokį sprendimą priėmė išnagrinėjęs grupės Seimo narių sausį gautą prašymą įvertinti informaciją, susijusią su galimai neteisėtais sandoriais dėl pastato bei atskirų butų nuosavybės teisių perleidimo.

„Prokuroras, išnagrinėjęs Seimo narių pareiškime pateiktus bei tyrimo dėl galimo viešojo intereso pažeidimo metu gautus duomenis, viešoje erdvėje publikuotą informaciją dėl sostinėje nebaigto statyti daugiabučio namo „Gelvonų terasos“, priėmė nutarimą atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones nesant tam pagrindo“, – teigiama pranešime.

Jie turi platesnes galimybes tartis su kita ginčo šalimi, kas nėra suderinama su prokuroro dalyvavimu tokiame civiliniame procese.

Prokuratūra nurodo, kad ginčas dėl preliminariųjų butų pirkimo–pardavimo sutarčių kilo iš privačių asmenų, dalis jų jau kreipėsi į teismą, šiose bylose yra pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės, draudžiančios perleisti nuosavybės teisę į nustatytas namo dalis, todėl prokurorui nėra pagrindo dalyvauti šiame procese.

„Šiuo atveju neįžvelgtinas pagrindas prokurorui kreiptis į teismą su ieškiniu, ginant preliminarias sutartis sudariusių asmenų teises. (...) Jie turi platesnes galimybes tartis su kita ginčo šalimi, kas nėra suderinama su prokuroro dalyvavimu tokiame civiliniame procese“, – teigiama pranešime.

Faktiškai jau užbaigtų „Gelvonų terasų“ vystytoja „Edensa“ kartu su šimtais projektą finansavusių investuotojų ir butų pirkėjų nesklandumų patyrė 2021-ųjų lapkritį, kai Statybų inspekcija Vilniaus miesto apylinkės teismo paprašė panaikinti jos anksčiau išduotą statybų leidimą motyvuojant neatitikimais dokumentuose.

Teismas 2021-ųjų gruodį laikinai neleido įmonei parduoti butų ir apribojo galimybes atsiskaityti su investuotojais.

„Edensa“ sklypą Gelvonų gatvėje su 2018 metais išduotu statybų leidimu įsigijo 2019 metais, kuriame pastatė 6 aukštų 57 butų namą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių