R. Duchnevičius Vilniaus rajone žada siekti plačios koalicijos su LLRA-KŠS

Vilniaus rajone mero rinkimus prieš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatą laimėjęs socialdemokratas Robertas Duchnevičius sako, jog rezultatai rodo, kad gyventojai balsuoja nebesivadovaudami vien „tautiniu naratyvu“.

Jis taip pat sakė žadantis siekti plačios koalicijos su šia daugumą laimėjusia LLRA-KŠS ir kitais į koaliciją susibūrusiais politikais.

„Mums labai yra svarbu, kad tautinis naratyvas po truputį dingsta. Matėme, kad už mus balsą atidavė tiek dešiniųjų rinkėjas, tiek oponento Lietuvos lenkų rinkimų akcijos rinkėjas. Labai džiugu, kad tas pasitikėjimas buvo ir mes tampame jungiamąja grandimi“, – BNS pirmadienį rengiamoje spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

R. Duchnevičius antrajame ture sekmadienį gavo 50,2 proc. balsų, o LLRA-KŠS atstovas Waldemaras Urbanas – 49,07 proc. balsų. Socialdemokratų kandidatas rinkimus laimėjo 526 balsų persvara.

Mums labai yra svarbu, kad tautinis naratyvas po truputį dingsta.

Nepaisant R. Duchnevičiaus pergalės, LLRA-KŠS turės daugumą savivaldybės taryboje.

Naujasis Vilniaus rajono meras kalbėjo apie plačios koalicijos galimybę su LLRA-KŠS bei Centro dešinės koalicijos (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Laisvės partija) nariais.

„Mūsų savivaldybėje per ilgus dešimtmečius susiklostė tokia situacija, kad vienos partijos atstovai tam administraciniam aparate dirba. Kadangi taryboje daugumą sudaro Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nariai, o tuos projektus, visą darbą atlieka savivaldybės administracija, tai man atrodo, kad niekas nenorės konflikto ir destrukcijos įvedinėti savivaldybėje. Aš manau, būtent tuo pagrindu ir sėsim prie derybų stalo“, – sakė R. Duchnevičius.

„Aš kaip išrinktas meras negaliu nepaisyti, kad yra išrinkta kita valdančioji dauguma. Aš noriu būti jungiamoji dalis“, – pažymėjo jis.

LLRA-KŠS pirmajame ture iškovojo 18 iš 31 mandato. Socialdemokratai gavo septynis mandatus, Centro dešinės koalicija (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Laisvės partija) – šešis.

R. Duchnevičius taip pat pažymėjo, jog dar nesulaukė skambučio iš antroje vietoje likusio W. Urbano.

LLRA-KŠS atstovai Vilniaus rajoną valdė nuo 1995 metų, kai buvo įkurta ši savivaldybė.

 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
panasu i dusansky matomai zydai lenda valdzion matomai bega nuo netanjahu diktaturos dadure galune ir okey ???===

tai

tai portretas
dar vienas litvaku duhas kol nebeliks nei vieno lietuvio .?...

Anonimas

Anonimas portretas
O PRIE KO ČIA IZRAELIO VĖLIAVA AR KAŽKOKS SKŪDURAS..????
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių