R. Karbauskis: Vilniaus tragedija yra liberalai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus kaltinimus, esą Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadai dėl nacionalinio stadiono sutarties anuliavimo įtaką darė „valstiečiai“, laiko absurdiškais.

Politiko įsitikinimu, VPT išvada dėl stadiono buvo neigiama, nes R. Šimašius nesugeba vadovauti miestui ir tinkamai vykdyti projektų. R. Karbauskio teigimu, Vilniaus miesto tvarkymasis dėl liberalų valdymo yra tragiškas.

„Iš tikrųjų toks vadovavimas Vilniaus miestui tikriausiai pražudys ne stadioną, o Vilniaus miestą, nes jeigu pažiūrėtume į tai, kokie kiti miestai, net ir maži provincijos miestai, vykdo projektus ir kiek yra skiriama pinigų ir pažiūrėtume, kiek jų vyksta Vilniuje, tai Vilniuje (projektai – ELTA) nevyksta ne dėl to, kad nenorima skirti pinigų, o dėl to, kad nėra projektų, nesugebama valdyti miesto, ir tai yra pagrindinė problema“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, negalima kaltinti „valstiečių“, kad nacionalinis stadionas Vilniuje vis dar nepastatytas. Pasak R. Karbauskio, „valstiečiams“ atėjus į valdžią stadiono griuvėsiai jau stovėjo.

Vilniaus miesto tvarkymasis yra toks tragiškas, kad net maži miestai pradeda veržtis į priekį lyginant investicijų prasme su Vilniumi.

„Jeigu šnekėtume apie Vilniaus stadioną, tai tikriausiai mažiausiai apie jį turėtų šnekėti liberalas meras, kuris sugebėjo padaryti taip, kad mes dar iki šiol jo neturime. Čia nereikia kaltinti „valstiečių“. Kai mes atėjome į valdžią, kiek metų šitie griuvėsiai stovėjo prieš „valstiečiams“ ateinant į valdžią? Žmogus (R. Šimašius – ELTA) turbūt nebesupranta, kaip paaiškinti miestui, kad taip yra ir pradeda kaltinti tuos, kurie niekuo dėti dėl to stadiono“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis akcentuoja, kad „valstiečiai“ su Viešųjų tyrimų tarnybos (VPT) sprendimu neturi nieko bendro ir akcentuoja, kad esminė Vilniaus miesto problema yra liberalai.

„Vilniaus miesto tvarkymasis yra toks tragiškas, kad net maži miestai pradeda veržtis į priekį lyginant investicijų prasme su Vilniumi. Tai čia problema yra globali, čia ne vieno stadiono klausimas jau. Tai ištisa Vilniaus tragedija. Vilniaus tragedija yra liberalai“, – akcentavo politikas.

ELTA primena, kad Kiek anksčiau ketvirtadienį R. Šimašius pranešė apie iš VPT gautą išvadą, kurioje teigiama, jog nacionalinio stadiono sutartis turi būti anuliuota. Vilniaus miesto savivaldybė ketina skųsti VPT išvadą dėl Daugiafunkcio komplekso statybų sutarties.

Tuo metu Vyriausybė atsiųstame komentare teigia, kad savivaldybė pati nesuvaldė rizikų.

„Vilniaus miesto savivaldybė nesugebėjo suvaldyti paties proceso ir rizikų, todėl, panašu, nusprendė kapituliuoti. Tačiau, užuot pati prisiėmusi atsakomybę, savivaldybė, o tiksliau – meras Remigijus Šimašius, mėgina visiškai nepagrįstai kaltę versti vienai ar kitai institucijai“, – sako Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WILNO TRAGEDIJA

WILNO TRAGEDIJA portretas
Karbauskis teisus,liberalai tesugeba tik su stringais po Gedimino prospektą lakstyti,ir perėjas piešti vaivorykštės spalvomis.Piarinasi daug,bet rezultatas apgailėtinas.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Vilniečiai verti savo ,,karaliuko,,kuri išrinko.liberali visuomenė rekti,laisvę.Laisve nuo tvarkos.REZULTATAS.?

O Lietuvos

O Lietuvos portretas
kolchoznykai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių