R. Šimašius ragina riboti nepasiskiepijusių judėjimą, privalomai testuoti moksleivius

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius ragina Vyriausybę riboti nepasiskiepijusių nuo COVID-19 judėjimą per šventes, įvesti prievolę testuoti moksleivius, reikalauti galimybių paso viešajame transporte, nebeišduoti galimybių paso tik besitestuojantiems asmenims.

R. Šimašius feisbuke ketvirtadienį pranešė, kad šiuos siūlymus Vyriausybei pateikė matydamas, jog Latvija ir Estija imasi griežtesnių priemonių kylant dar vienai COVID-19 susirgimų bangai.

„Mano pasiūlymai, kuriuos pateikiau ir Vyriausybei: artėjančiam ilgajam Vėlinių savaitgaliui jau tikriausiai nebespėsime, bet apie Kalėdas turime kalbėti jau dabar – nesiskiepijusiems turime taikyti judėjimo ribojimus. Jei žmonės nėra pakankamai sąmoningi, nesuprasdami, kad gali parvežti virusą savo vyresniems artimiesiems, pastaruosius turi apsaugoti valstybė. Norite Kalėdų šeimoje – skiepykitės jau dabar“, – savo įraše teigia R. Šimašius.

Norite Kalėdų šeimoje – skiepykitės jau dabar.

Jis taip pat sveikino Vyriausybės sprendimą nuo penktadienio riboti lankytojų be galimybių paso skaičių mažesnėse parduotuvėse, tačiau, jo nuomone, vertėtų apskritai atsisakyti ploto ribojimų, o tiesiog įvesti draudimą lankytis be galimybių paso visose parduotuvėse ir turgavietėse.

„Analogiškas sprendimas galėtų taikomas ir viešajame transporte – dėl kontakto pobūdžio ir atsekamumo neturime duomenų, kad čia labiau plistų virusas, tačiau kontrolieriai galėtų tikrinti ne tik bilietus, bet ir galimybių pasą. Tam reikia Nacionalinio operacijų centro sprendimo, kurį kviečiu ir priimti“, – rašė R. Šimašius.

Anot jo, siekiant užkirsti kelią koronavirusui mokyklose, moksleivių testavimas turėtų tapti privalomas, o ne pasirenkamas.

„Taip apsaugotume ir mokytojus, ir moksleivių tėvus. Didžiausia problema čia – kaip užtikrinti, kad dėl testų tėvai nesugalvos neleisti savo atžalų į mokyklą, tokiu būdu kenkdami jų išsilavinimui. Į šio galvosūkio sprendimą turėtų pasijungti daugiau socialinių tarnybų“, – svarstė meras.

Jis taip pat siūlo reikalauti galimybių paso iš viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančių įmonių darbuotojų, sakydamas, kad Vilniuje tai jau pradėta taikyti.

Anot jo, Lietuva galėtų pasirinkti šį „estiškąjį“ kelią labiau riboti būtent nepasiskiepijusių galimybes, priešingu atveju tektu sekti kaimyninės Latvijos, griežtesnius apribojimus įvedančios visiems, keliu.

„Kviečiu rimtai apsvarstyti ir Estijos variantą – mes kol kas ryžomės tik nuo gruodžio panaikinti nemokamą testavimą darbuotojams, tačiau testas savaime viruso plitimo nemažina, skiepas tą daro. Todėl turime svarstyti ir tokį variantą, kad Galimybių pasas suteikiamas tik paskiepytiems arba persirgusiems asmenims“, – teigė R. Šimašius.

COVID-19 susirgimų, mirčių bei pacientų ligoninėse skaičius Lietuvoje auga nuo liepos antrosios pusės. Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą nustatyti 3058 nauji COVID-19 atvejai, mirė 28 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KIEK suprantu ta tema bet kas gali kažką pasakyti ,siuličiau iš vakcinuotu jei jie susirgo reikalauti gražinti pinigus kuriuo išleido jiems vakcinuoti, logiška man atrodo logiška ir tegu sėdi namuose o ne lenda į ligonines,juk jie turi susivakcinave nesirgti arba tik lengvai sirgti kaip teigė pats sveikatos apsaugos ministras.Tai pagal tų žodžių logika tie kurie suvakcinuoti negali sunkiai sirgti,tai ką jie veikią ligoninėj turbut simuliuoja.Čia tik pasiulimas adekvatus pasiulimui nepaskiepita gydyti tik už jo pinigus.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
> Neblogai. Atsiprašau, bet jūs nei išsilavinimu, nei kultūra neblizgate. Manyčiau, esate mažo raštingumo ir dar menkesnio intelekto gamtos klaida.

To neblogai

To neblogai portretas
Pamirsai dar pamineti sunauja, susireiksmines asmuo, kuris uzsikrete nepagydomos arogancijos virusu, o tai baisiau uz corona
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių