R. Šimašius: visi, kas norėjo ir netingėjo, Vilniuje jau yra pasiskiepiję

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad Vilniuje jau pasiektas vakcinacijos etapas, kai pasiskiepyti galėjo visi norintys ir pasiryžę tai padaryti gyventojai. Dabar, pasak mero, reikia paraginti pasiskiepyti tuos, kurie atidėlioja tokį sprendimą, todėl Vilniuje pirmadienį buvo atidarytas vakcinacijos centras Lukiškių aikštėje.

„Matome, kad šiandien turime tą situaciją, kai bent jau Vilniuje visi, kas norėjo ir netingėjo, jau yra pasiskiepiję. Gal ir negražu taip sakyti, bet aš matau, kad yra žmonių, kurie nesiskiepijo, nors gal ir nori skiepytis, bet atidėlioja ar galvoja, kad čia per daug sudėtinga“, – Lukiškių aikštėje pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo R. Šimašius.

Vilniaus mero teigimu, būtent į neapsisprendusius, patinginčius skirti laiko vakcinacijai šiuo metu ir orientuojamasi daugiausiai.

„Vakcinuojame ne tik „Litexpo“ centre, kur viskas tokiu konvejeriu gerąja prasme vyksta, bet ir keliaujame pas žmones. Turime du būdus: vienas, tai vakcinacijos centras Lukiškių aikštėje, o kitas, tai autobusiukas, kuris „išdygsta“ skirtingose Vilniaus vietose“, – sakė jis.

Pasak mero, Vilniuje jau pasiskiepijo 48 proc. visų savivaldybės gyventojų ir 56 proc. nuo tų, kurie turi teisę gauti skiepą (t.y. vyresni nei 12 m.).  Visgi pasiskiepijimo procentai kol kas jauniausioje amžiaus grupėje esą pakankamai nedideli.

„Paskiepijimo procentas yra šiek tiek mažesnis pačiai judriausiai visuomenės daliai, kuri vėliausiai ir prie eilės priėjo, tai 26-45 m. žmonės“, – teigė R. Šimašius, kartu paragindamas šios amžiaus grupės asmenis aktyviau vakcinuotis.

Vilniuje visi, kas norėjo ir netingėjo, jau yra pasiskiepiję. Gal ir negražu taip sakyti, bet aš matau, kad yra žmonių, kurie nesiskiepijo, nors gal ir nori skiepytis, bet atidėlioja ar galvoja, kad čia per daug sudėtinga.

Perorganizavus darbą testavimo punkte Lukiškių aikštėje, jau nuo šio pirmadienio vilniečiai čia kviečiami skiepytis nuo COVID-19.

Lukiškių aikštėje esančiame punkte nuo COVID-19 bus skiepijama visą savaitę nuo 10 val. iki 20 val., o sekmadienį, esant vakcinų, – nuo 10 val. iki 15 val. Pradžioje per dieną planuojama paskiepyti 150 gyventojų.

Ir „Litexpo“ vakcinacijos centre, ir Lukiškių vakcinacijos punkte gyventojai bus informuojami, kokia vakcina skiepijama. Pirmomis Lukiškių vakcinacijos punkto dienomis planuojama skiepyti „Moderna“ vakcina, skelbiama sostinės savivaldybės pranešime.

Šią savaitę Vilniui skirta „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) 12000 dozių, „Janssen“ (gamintojas „Johnson & Johnson“) – 2550 dozių, „Pfizer-BioNTech“ – 162 dozės.

Kadangi „Litexpo“ vakcinacijos centre yra pakankamai „Pfizer-BioNTech“ vakcinų – liepos 5-9 dienomis planuojama paskiepyti 22 226 asmenis: 13 026 revakcinuojami, 9 200 gaus pirmąsias dozes.

Pradėjus galioti galimybių pasui, nuo gegužės 24 d. Lukiškių aikštėje testavimo punkte per pusantro mėnesio atlikta beveik 13 tūkst. testų. Sumažėjus testavimo poreikiui, nuspręsta patogią centre įkurtą vietą panaudoti skiepijimui.

Testavimas ir toliau bus tęsiamas V. Gerulaičio g. 1 (prie „Avia Solutions Group“) esančiame testavimo punkte, čia bus testuojami ir galimybių paso norintys ir tie, kurie vis dar liko nepasiskiepiję.

Šį trečiadienį, liepos 7 d., visi norintieji pasiskiepyti bus kviečiami prie prekybos centro „Akropolis“ (Ozo g. 25) tarp 1 ir 3 įėjimo, kur atvyks vakcinacijos centras ant ratų. Vakcinacijos autobusiukas atveš 300 „Jannsen“ (gamintojas „Johnson & Johnson“) vakcinos dozių. Skiepijimas vyks nuo 16 iki 20 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mikė Melagėlis

Mikė Melagėlis portretas
Vėl kažkokią aferą mezga ar miltukai pasibaigė? Krūva žmonių Vilniuje dar nė nežino kur galima pasiskiepyti ir pakraupę nuo prie "Litexpo" vykstančio šaršalo.

Rasa

Rasa portretas
Visi, kurie tingejo ieškotis informacijos, ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje jau suskiepyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių