Pereiti į pagrindinį turinį

Ramybės parkas – pamirštas valdininkų

2013-05-14 18:00
Ramybės parkas – pamirštas valdininkų
Ramybės parkas – pamirštas valdininkų / Tomo Raginos nuotr.

Bene didžiausią istorinę praeitį iš visų Kauno parkų turintis Ramybės parkas pamirštas. Tai nereiškia, kad niekas jame nesilanko, tačiau pasivaikščiojus aptrupėjusiais asfalto takeliais šiam parkui apibūdinti peršasi epitetas – apleistas.

Prieš keletą metų Ramybės parkui Vytauto pr. suteiktas kapinių statusas. Tuomet valdininkai ir politikai džiūgavo, kad atkurtas istorinis teisingumas, nes parkas yra senosios, kadaise buvusios pagrindinės, Kauno kapinės.

Grąžinus parkui kapinių statusą, rodėsi visai logiškas žingsnis jį perduoti „Kapinių priežiūros“ žinion. Deja, tai padarius apgailėtina parko padėtis ėmė tik blogėti. Likusiose keliose šiukšliadėžėse ėmė nebetilpti šiukšlės, jų kalnai kaupėsi po suoleliais.

„Kapinių priežiūrai“ labiau sekėsi tvarkyti veikiančias kapines, todėl buvo nutarta senąsias kapines susigrąžinti", – aiškino Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Vis dėlto iš esmės situacija nepasikeitė. Koks Ramybės parkas apleistas buvo pernai pavasarį, lygiai toks pat apleistas jis yra ir šiemet. Žolė sunkiai kalasi per sunkų pernykščių lapų sluoksnį, o kai kuriuose parko plotuose vargu ar išvis ji prasikals. Mat Kauno politikai nutarė, kad nuo medžių nukritę lapai yra trąša, todėl jie nuo žaliųjų plotų nebus grėbiami.

„Kauno švaroje“ užsakėme tik šiukšlių valymą iš šiukšliadėžių ir šiukšlių surinkimą nuo žaliųjų plotų", – trumpai parko priežiūros strategiją išdėstė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Net tai, kad Ramybės parkas įtrauktas į Nekilnojamojo turto kultūros vertybių registrą, nepadėjo, kad jam tvarkyti būtų numatytos lėšos atskiroje miesto biudžeto eilutėje.

Valdininkas nesigynė: po Kauno tarybos narių sprendimo, kad seni lapai yra trąša ir jų grėbti nereikia, niekas ir neieškojo būdų, kaip geriau prižiūrėti žaliąją oazę miesto centre. Aplink Ramybės parką įsikūrusios trys mokyklos – Vinco Kudirkos progimnazija, Aleksandro Puškino vidurinė mokykla, Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazija – irgi nebus raginamos švarinti parko.

„Kol kas nenumatyta jokių papildomų lėšų Ramybės parkui“, – dėstė A.Pakalniškis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų