Pereiti į pagrindinį turinį

Regbininkai pasiryžę seną stadioną prikelti naujam gyvenimui

2012-04-03 05:00
Regbininkai pasiryžę seną stadioną prikelti naujam gyvenimui
Regbininkai pasiryžę seną stadioną prikelti naujam gyvenimui / Artūro Morozovo nuotr.

Sostinės regbio žaidėjai iš Vingio parko norėtų persikelti į stadioną Verkių gatvėje. Kad sutvarkytų labiau pelkę nei stadioną primenančią aikštelę, sportininkams teks investuoti šimtus tūkstančių litų.

Investuos pinigus

Sporto gerbėjai įpratę, kad regbio žaidėjai po stadionus laksto purvini, tačiau jie greičiausiai nustebtų pamatę, kokios būklės stadioną iš savivaldybės norėtų išsinuomoti sostinės Geležinio Vilko sporto mokykla.

Prie Vilniaus Verkių specialiosios mokyklos stūksančios pažliugusias pievas stadionu vadinti sunku. Pavasarį šioje teritorijoje teškančios balos užima maždaug trečdalį būsimos regbio aikštės.

Nors beveik 700 kv. m aikštelės būklė apverktina, į ją Geležinio Vilko sporto mokykla ketina investuoti kelis šimtus tūkstančių litų, o jau kitais metais greičiausiai žaisti vien nuomojamame stadione.

Šios mokyklos prezidentas Audrius Jakutis dienraščiui „Vilniaus diena“ teigė, kad per kelerius metus į šį stadioną ketinama investuoti maždaug 200 tūkst. litų.

„Per kokius dvejus trejus metus turėtume tą stadioną padaryt bent kiek naudojamą. Labai sunku nupasakoti žmonėms, kurie prie jo nėra buvę, kaip ta teritorija atrodo. Visiems patarčiau nuvažiuoti ir savo akimis tą pelkę pamatyti“, – dėstė A.Jakutis.

Anot jo, dabar Vingio parke kamuolį mėtantys sportininkai norėtų turėti savo teritoriją, kurios nereiktų dalytis dar su keliomis komandomis.

„Nėra mums ir Vingio parke labai blogai, bet savas stadionas, žinoma, kelis kartus geresnis. Juo nereiks dalytis su kitomis komandomis, nebūsime taip labai priklausomi nuo kitų“, – dėstė pašnekovas.

Iniciatyva džiaugiasi

Geležinio Vilko sporto mokykla savivaldybei kiekvieną mėnesį už stadiono nuomą turės sumokėti po simbolinį 100 litų mokestį. Pirminėse nuomos sąlygose nurodyta, kad iš viso sportininkai į apleistą stadioną turės investuoti 2 mln. litų.

Tačiau savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Rito Vaigino teigimu, tokio dydžio sumos sutartyje greičiausiai bus atsisakyta.

„Pirminiame variante buvo taip parašyta, tuomet būtų galima stadioną išnuomoti 25 metams. Tačiau nuomininkai tokio dydžio sumos mokėti negalės, tad teks sąlygas kažkaip keisti. Gal tuomet bus išnuomojama 10 metų. Savivaldybės pozicija tokia: kuo didesnės investicijos, tuo ilgesnės nuomos terminas“, – dienraščiui aiškino R.Vaiginas.

Jis pridūrė, kad stadionu jau seniai niekas negali naudotis dėl itin prastos jo būklės. Nuomininkai turėtų nusausinti dangą, įrengti tribūnas, apsaugines užtvaras.

„Apskritai mes džiaugiamės, kad iš viso atsiranda norinčių tokius apleistus stadionus tvarkyti. Kai aikštelė jau bus tinkama naudoti, iki pietų joje sportuoti galės ir moksleiviai“, – informavo R.Vaiginas.

Stadionų gelbėjimo planas

Nuomodama apleistus stadionus sporto klubams savivaldybė tikisi iš mirties prikelti ne vieną jau seniai nebenaudojamą sporto aikštyną.

Visai neseniai panaši sutartis buvo pasirašyta su futbolo klubu „Tukanas“. Viešajai įstaigai „Vilniaus futbolo fanų stadionas“ priklausantis mėgėjų futbolo klubas „Tukanas“ už savus pinigus užsimojo sutvarkyti sostinės Linkmenų gatvėje esantį apleistą stadioną. Dabar čia sportuoja Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos moksleiviai.

Futbolininkai savivaldybei įsipareigojo stadione už maždaug 2–3 mln. litų iškloti dirbtinės vejos dangą, sutvarkyti aplinką, apšvietimą. Nuomos kaina taip pat simbolinė – 100 litų kas mėnesį.

Savivaldybė norėtų rekonstruoti ir Senvagės gimnazijos stadioną. Kad išlaidos būtų mažesnės, taip pat ieškoma galimų investuotojų. Gimnazija bendradarbiauja su vaikų futbolo akademija „Žalgirietis“, kurioje treniruojasi apie 300 vaikų.

Panašios rekonstrukcijos šiais arba kitais metais turėtų sulaukti ir Vilniaus licėjaus stadionas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų