Registrų centrą siūloma iškelti iš Vilniaus

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į ekonomikos ir inovacijų ministrą Rimantą Sinkevičių, siūlydamas atkreipti dėmesį į Registrų centro padalinių, operacijų ir darbuotojų sutelkimą Vilniuje.

„Valstybei būtų naudinga, kad valstybės valdymo institucijos, paslaugų teikėjai ir valstybės valdomos įmonės nebūtų sukoncentruoti viename mieste. Taip didinamas sistemų ir operacijų saugumas, bet ir užtikrinami valstybės regioninės politikos tikslai. Iki šiol valstybės įmonės telkė veiklą ir darbuotojus išimtinai Vilniuje, ne išimtis ir „Registrų centras“. Sveikintina, kad operacijos optimizuojamos, padaliniai centralizuojami, bet nebūtina visko kelti tik į sostinę. Dalis padalinių galėtų sėkmingai veikti ir kituose miestuose Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ar kitur“, – sako parlamentaras.

Anksčiau Ekonomikos ir inovacijų ministerija, valdanti Registrų centrą, pranešė, kad įmonė bus telkiama Studentų g. 39 Vilniuje esančiame pastate, kuriame šiuo metu veikia Vilniaus kolegija.

„Per pastaruosius 4 metus valstybė regionuose panaikino 15 tūkst. darbo vietų, tačiau Vilniuje atidarė daug naujų. Vien 2019 m. Vilniuje įkurtos 3,4 tūkst. valstybės finansuojamų darbo vietų, kai regionuose per tuos metus uždaryta 5,7 tūkst. Tokia politika prieštarauja geriausiai kitų valstybių, tokių kaip Danija, praktikai“, – kalbėjo K. Masiulis.

Vilniuje ketinama statyti ir naują duomenų saugyklą Sausio 13-osios gatvėje, netoli Televizijos bokšto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jį reikia

Jį reikia portretas
iš esmės ir griežtai REORGANIZUOTI, įvedant pastovią vadovų kontrolę bei rotavimą. O jie ..siūlo iškelti. Ir viskas. Po tokių dalykų ir nuolatinio, daugiamečio chaoso šioje įmonėje!!!:D) Tikri gandragalviai varles gaudantys ir arklių lipančių ant galvos, nematantys..:D)

Sena naujena

Sena naujena portretas
Vinius pats save žudo. Koncentroja viska savyje keldamas atlyginimu lygi didindamas atotruki nuo periferijos. Tik Tak Tik Tak bomba tiksi

Anonimas

Anonimas portretas
gera ideja,reikia iskelti i didziasali
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių