Pereiti į pagrindinį turinį

Reidas į įkaitusius Lampėdžius: pavojingi vandens motociklai ir išgertuvės

2010-07-26 11:06
Reidas į įkaitusius Lampėdžius: pavojingi vandens motociklai ir išgertuvės
Reidas į įkaitusius Lampėdžius: pavojingi vandens motociklai ir išgertuvės / Antano Slavinsko nuotr.

Po daugybės gautų skundų apie Lampėdžio ežere pavojingai prie žmonių manevruojančius vandens motociklininkus, policija ir gamtos apsaugos patruliai išsirengė į reidą. Pareigūnai taip pat nutarė patikrinti, ar poilsiautojai tvarkingai palieka automobilius, ar netrikdoma viešoji tvarka.

Staiga pradingo

"Praėjusį savaitgalį čia taip davėsi du jaunuoliai ant vandens motociklų, kad sunku ir nupasakoti", – prisiminė įvykius stebėjusi kaunietė Daina.

Vyrai manevravo prie pat vandenyje besimaudančių žmonių. Moteris pasakojo, kad atrodė jie tuoj užlėks kam nors ant galvos.

"Lampėdžiai juk dideli, galėjo skrieti su tais motociklais į kitą ežero galą, kur nėra žmonių, bet jiems, matyt, norėjosi pasirodyti, o tam reikia žiūrovų", – svarstė pavėsyje įsitaisiusi kaunietė.

"Viename pareiškime rašoma, kad "važinėja per besimaudančiųjų galvas", – patvirtino Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Alvydas Glinskis.

A.Glinskis priminė, kad pagal taisykles važinėti vandens motociklais galima ne mažesniuose nei 500 tūkst. hektarų vandens telkiniuose. Lampėdžių ežeras, kauniečiams geriau žinomas kaip karjeras, yra mažesnis.

"Nemunas, Neris, Nevėžis, Dubysa – šiose upėse prie Kauno galima smagintis vandens motociklais. Dar galima ir Kauno mariose, tiesa, ne visur. 200 m nuo kranto ir nuo Jachtklubo iki Samylų įlankos", – ekstremalius pomėgius vandens motociklais mėgstantiems leistinas vietas priminė viršininkas.

Pasak viršininko, inspekcija turi duomenų, kad vandens motociklais važinėjama ir Vaišvydavos karjere, tačiau pričiupti pažeidėjų dar nepasisekė.

"Gal informacija nutekėjo", – svarstė inspektorius Vytautas Mažutis, nužvelgęs ramų Lampėdžio ežero vandenį.

Pastebi netvarkos

"Įvairių žmonių prie Lampėdžio ežero susirenka. Niekaip negaliu priprasti, kad čia ne karjeras", – juokėsi Daina. Moteris pasakojo, dažnai čia ateinanti su šeima. Muštynių nematė, bet išgėrusius ir kvailai besielgiančius Dainai teko stebėti.

"Štai kompanija išgėrusi ir dar geria. Mes atėjome apie vidurdienį, jie jau buvo. Ir mama su vaiku. Vaikas vandenyje mirksta, tai vis užmetu akį, ar viskas gerai", – paplūdimių ypatumus vardijo dažna jų lankytoja.

"Ir šunys. Čia tai bėda. Daug žmonių supranta ir į vandenį bent jau neleidžia, bet vis tiek pridergta", – piktinosi šalia įsitaisiusi garbaus amžiaus moteris.

Šiukšlės, visur šiukšlės, kartojo kauniečiai. "Patys čia ateina, patys dergia, patys bamba", – taip situacija komentavo šiemet pirmą kartą atėjusi jaunimo kompanija.

Čia pat apsidairome. Aplinkui nė vienos šiukšlių dėžės. "Ten yra konteineriai", – mosikuoja vaikinas. "Bet ar labai didelė prabanga pastatyti šiukšlių dėžes", – retoriškai klausė moteris balta skrybėlaite.

Žolė aplink Lampėdžių ežerą pilna saulėgrąžų lukštų, krūmuose tušti buteliai, silpnas vėjelis plaiksto blizgančius ledų popierėlius.

Mėgstami Lampėdžiai

"Man čia patinka labiausiai iš visų Kauno paplūdimių", – džiaugsmingai rėžė saulės nurudintas paauglys. "Kodėl? Daug vietos atsigulti, smagu maudytis, vanduo dažniausiai švarus, nors dabar net šiek tiek per šiltas", – privalumus dėstė jaunuolis.

"Šį savaitgalį čia nedaug žmonių. Va, prieš dvi savaites kojos nebuvo kur pastatyti, ką jau kalbėti apie mašinos pastatymą", – antrino kitas Lampėdžių gerbėjas.

Daina sako pastebėjusi, kad per šiuos alinančius karščius, pasikeitė kauniečių įpročiai. Žmonės esą renkasi antroje dienos pusėje.

"Susidaro toks įspūdis, kad žmonės namie papietauja, kad nereikėtų čia kavinėse išlaidauti, palaukia, kol praeis karščiausias laikas, ir tada ateina", – savo pastebėjimus pasakojo moteris. Anot Dainos, daugelis ateina tik pasimaudyti.

"Kartą stebėjau, kaip mama nuplėšė ryškaus oranžinio plastikinio maišo rankenas ir surišo dukrelei plaukus. Taip išsiskiriančią mergaitę jai buvo lengviau stebėti tarp besimaudančiųjų", – pasakojo Vida iš Vilijampolės.

Vyresni paplūdimio lankytojai galvas slėpė po kepurėmis. Beveik prie visų ant žolės numestų krepšių ir patiesalų pūpsojo ne po vieną butelį vandens ar kitokio gėrimo.

Jaunos merginos nesislėpė nuo saulės glamonių. Tačiau tikino kūnus tepusios apsauginiais kremais.

"Gydytojų rekomendacijos per karščius? Žinom. Geriame vandenį, gaivinamės vandeny, pasėdime pavėsyje ir vėl iš naujo", – juokėsi karščio ir saulės mėgėjai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų