Pereiti į pagrindinį turinį

Rengiamas piketas prieš siūlymą naikinti „Pušyno kelio“ vaikų reabilitacijos skyrių

Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Antradienį prie Seimo rengiamas piketas prieš Sveikatos apsaugos ministrės siūlymus naikinti Vilniaus sanatorijos „Pušyno kelias“ vaikų reabilitacijos skyrių, planuojant jį iškelti į Druskininkų „Saulutę“.

Dabar savo vaikus gydyti Vilniuje įsikūrusioje sanatorijoje galintys tėvai nepatenkinti siūlymais „Pušyno kelio“ vaikų reabilitacijos skyrių perkelti į Druskininkus ir sako esą, įvykdžius pertvarką, tektų važinėti į Druskininkuose.

Sausio pabaigoje Vilniaus vaiko raidos centre, kuris vienintelis Lietuvoje teikia kompleksinį gydymą vaikams, apsilankiusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė nemažai kritikos pažėrė Rimantės Šalaševičiūtės vadovaujamai Sveikatos apsaugos ministerijai. Prezidentės teigimu, dėl ministerijos aplaidumo daugybei Lietuvos vaikų gyvybiškai svarbus gydymas tapo sunkiai prieinamas. Vaikams jo tenka laukti daugiau nei po pusmetį.

Vaiko raidos centre kasmet gydoma iki 2000 vaikų, bet poreikis yra kur kas didesnis. Nuo 2013 metais rudens, kai įgriuvo šios gydymo įstaigos stogas, pagrindinis korpusas yra uždarytas. Vaikai ir darbuotojai priversti glaustis likusioje įstaigos dalyje sunkiomis sąlygomis.
Prezidentūra tąkart tvirtino, esą „ministerijos neveiksnumas bado akis“ ne tik šiuo atveju: prieš metus ji buvo įsipareigojusi pagerinti Vilniaus infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės sąlygas, bet rezultatų dar nematyti.

Po vizito Vilniaus vaiko raidos centre ministrė R. Šalaševičiūtė žurnalistams patvirtino, kad iki rugsėjo Vaiko raidos centras turėtų būti perkeltas į „Pušyno kelią“. Ten dabar vaikams suteikiama reabilitacija, tačiau jų nėra daug, tad vaikai keliaus į Druskininkų „Saulutės“ sanatoriją.

Anksčiau planuota, kad Vaiko raidos centras persikels į naują Santariškių pediatrijos korpusą, tačiau šis korpusas bus mažesnis, nei planuota, ir Vaiko raidos centrui ten patalpos nenumatomos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų