Renkamos aukos ligoniams ypač reikalingos koplyčios statyboms

  • Teksto dydis:

Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė ragina aukoti naujos koplyčios - Dvasinės terapijos centro - statybai. Ji turėtų tapti užuovėja visiems pacientams ir jų artimiesiems, nepriklausomai nuo religijos ar įsitikinimų.

Pasak ligoninės kapeliono kun. prof. dr. Kęstučio Ralio, Respublikinės Vilniaus universitetinė ligoninė ypatinga, nes čia veikia didžiausias Skubios pagalbos centras Lietuvoje, į kurį žmonės patenka netikėtomis aplinkybėmis, liga ar trauma dažniausiai jiems - lyg perkūnas iš giedro dangaus. Todėl vieta, kur žmogus galėtų išsipasakoti apie ištikusią negandą, pasisemti įkvėpimo ir vilties - gyvybiškai būtina.

„Tikiu, kad Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje besigydantiems pacientams labai reikalinga Koplyčia, kurioje, nepriklausomai nuo tikėjimo, įsitikinimų, žmonės galėtų tiesiog pabūti, pamedituot, susikaupti prieš gydymą ar padėkoti Aukščiausiajam po jo, gerų žmonių dėka bus pastatyta. Taip pat noriu pasidžiaugti, kad šią idėją palaiko ir skatina Vilniaus arkivyskupija ir pats arkivyskupas metropolitas dr. Gintaras Grušas“, - sako kun. K. Ralys.

Pasak kapeliono, tokiame centre ligoniniams, personalui ar aplinkinių mikrorajonų gyventojams būtų galima organizuoti muzikos vakarus ar pristatyti parodas. Todėl ši Koplyčia galėtų tapti ir aplink gyvenančių vilniečių traukos centru.

Savo ruožtu ligoninės direktorius dr. Algimantas Pamerneckas džiaugiasi, kad, jei pavyks įgyvendinti šią idėją, koplyčia bus kur kas lengviau pasiekiama visiems norintiems.

„Dabar penktame ligoninės A korpuso aukšte, Neurologijos skyriuje, turime koplyčią, tačiau čia pamaldos vyksta visiškai greta palatų, pacientų - visiškai tam nepritaikytose patalpose ir vietoje, todėl galbūt ne visi norintys išdrįsta ateiti. Būtent dėl šios priežasties naująją vietą koplyčiai esame numatę pirmame aukšte esančiame kiemelyje. Simboliška, kad jis yra pasiekiamas visą laiką einant tiesiai koridoriumi nuo pagrindinio įėjimo į ligoninę“, - sako dr. A. Pamerneckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių