Pereiti į pagrindinį turinį

Reorganizacija savų nenuskriaudė

2009-06-02 23:59
Karjera: pusmetį savivaldybės tarnautojus gąsdinusi reorganizacija nepakenkė D.Ratkeliui.
Karjera: pusmetį savivaldybės tarnautojus gąsdinusi reorganizacija nepakenkė D.Ratkeliui. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno savivaldybės administracijoje įsigaliojo nauja struktūra. Reorganizacija leido sumažinti etatų, bet pakilo ne vieno valdininko, artimo konservatoriams, pareigos.

Atsisakė 40 tarnautojų

Jei Kauno miesto savivaldybėje neberasite kokio nors skyriaus, nenustebkite. Vakar įsigaliojo nauja savivaldybės administracijos struktūra, kurioje nerasta vietos keliems ne vienus metus veikusiems skyriams ir poskyriams. Kai kurie išnyko, daug skyrių kardinaliai pakeitė pavadinimus.

Prieš pusmetį patvirtintas administracijos pertvarkos planas leido 40 etatų sumažinti visą tarnautojų aparatą. Dabar savivaldybės koridoriais vaikščios 887 valdininkai.

Administracijos direktorius Vygantas Gudėnas teigė šiomis dienomis nespėjantis pasirašyti įsakymų dėl darbuotojų perkėlimo į kitas pareigas.

"Visi darbuotojai keičia darbo vietas, todėl su kiekvienu jų reikia pasirašyti naują sutartį", – pasakojo direktorius.

Nuo eilinio iki direktoriaus

Toli gražu ne visi pareigas pakeitę tarnautojai bus nuskriausti. Savivaldybės tarybos sekretorius Dainius Ratkelis greičiausiai vadovaus naujai įsteigtam Teisės departamentui. Prieš tapdamas sekretoriumi D.Ratkelis dirbo specialistu Teisės skyriuje, kuris po reorganizacijos tapo pavaldus departamentui. "Gaila, kad tenka paleisti mano komandos žmogų, bet ką padarysi, kad jo reikia administracijai. Jo kompetencija abejoti neverta", – aiškino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kol kas laikinai, bet greičiausiai iki šios savivaldybės kadencijos tarybos pabaigos D.Ratkelio pareigas eis ne vienus metus su A.Kupčinsku dirbusi, iki praėjusios savaitės tarybos sekretoriato vedėjos pareigas ėjusi Rasa Labulytė.

Atleidimų bus daugiau

V.Gudėnas sakė, kad kol kas daugiau etatų mažinti neplanuojama, bet neatmetė galimybės, kad vėliau jų mažės ne kartą. Už ką ir kiek darbuotojų reiktų atleisti, V.Gudėnui patars naujai įsteigtas Viešosios vadybos ir strategijos poskyris, kuriam vadovauja mero patarėjos konservatorės Editos Gudišauskienės brolis Andrius Cechanavičius.

Iš esmės šis poskyris darys tą patį, ką turėjo daryti Personalo skyrius, tačiau, V.Gudėno teigimu, pastarojo skyriaus darbuotojai šiai veiklai neturėjo laiko.

A.Kupčinskas teigė, kad ateityje gali būti stebimas tam tikrų darbuotojų reikalingumas ne tik pačioje savivaldybėje, bet ir jos kontroliuojamose įmonėse.

Biudžeto nesurenkanti savivaldybė atsisakė ne tik gyvybiškai nesvarbių darbuotojų, bet ir kai kurių administracinių išlaidų. Sprendžia autoūkio sumažinimo klausimą.


Keičiasi ir mero patarėjai

Išretėjo ne tik savivaldybės tarnautojų, bet ir mero komandos gretos.

Mero patarėja viešiesiems ryšiams nebedirba Daiva Lebeliūnaitė. A.Kupčinskas sakė, kad šios permainos su administracijos reorganizacija nėra susijusios.

"Mūsų netenkino kai kurie patarėjos darbai, susiję su tiesioginių funkcijų vykdymu ir bendros politikos įgyvendinimu", – dalykiškai atsakė meras. Miesto vadovas sakė, kad bus dairomasi kito patarėjo, tačiau jokios kandidatūros neįvardijo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų