Pereiti į pagrindinį turinį

Rugsėjo iššūkiams Vilnius pasiruošęs

2016-09-02 12:13
DMN inf.

Būsimiems rugsėjo mėnesio iššūkiams, kai į sostinę po atostogų sugrįš vilniečiai, moksleiviai ir studentai, atvyks nauji gyventojai bei į gatves suplūs tūkstančiai transporto priemonių, Vilniaus miesto savivaldybės ir jos įmonių specialistai pradeda ruoštis dar vasaros pradžioje.

T. Lukšio/ BFL nuotr.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ specialistų duomenimis, rugsėjį, palyginus su vasara, į sostinės gatves išrieda nuo 40 iki 60 proc. daugiau automobilių, viešojo transporto keleivių srautas taip pat padidėja apie 35 proc. Siekiant suvaldyti išaugusius transporto srautus, dar vasarą 10 naujų sankryžų buvo paženklintos geltonaisiais „koriais“, o 14 sankryžų žymėjimas buvo atnaujintas.

Visose pažymėtose sankryžose įrengti informaciniai skydai, perspėjantys neblokuoti sankryžos. Informacinėse švieslentėse vairuotojams nuolat siunčiami pranešimai apie saugų eismą ir galimą kelionės trukmę iki tam tikros sankryžos.

Teks priprasti prie didesnio srauto

Tuo tarpu Eismo valdymo centro specialistai patikrino visos automatizuotos šviesoforų sistemos veikimą – rugsėjo pirmosioms dienoms paruoštos specialios eismo reguliavimo ir valdymo programos, pritaikytos ženkliai padidėjusiam transporto priemonių skaičiui gatvėse. Taip pat patikrintas šviesoforinės sistemos įrangos veikimas, iš anksto eliminuojant galimus sistemos sutrikimus.

„Pirmosios rugsėjo savaitės bus sunkesnės – teks iš naujo priprasti prie gerokai didesnio automobilių srauto. Todėl rekomenduojame gyventojams iš anksto planuotis savo keliones, pasiliekant pakankamą laiko atsargą nenumatytiems atvejams – geriau paaukoti šiek tiek savo miego ir iš namų išvažiuoti 5 minutėmis anksčiau“, – pataria „Susisiekimo paslaugų“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Rudenį – daugiau viešojo transporto

Nuo rugsėjo 1 d. pasikeitė visų troleibusų, visų greitųjų autobusų ir dalies kitų autobusų maršrutų tvarkaraščiai – viešasis transportas pradės dirbti pagal rudens–žiemos sezono eismo tvarkaraščius. Kaip ir kasmet, tvarkaraščiai priderinami prie mokyklų pamokų laiko, įstaigų darbo laiko, gamyklų darbo grafikų, pramogų mieste.

Viešasis transportas važiuos dažniau, nes sostinės gatves užplūs didesnis transporto priemonių skaičius nei vasaros sezono metu – darbo dienomis į gatves išvažiuos 348 autobusai ir 188 troleibusai. Tuo tarpu poilsio dienomis – 204 autobusai ir 107 troleibusai.

Visą informaciją apie viešojo transporto darbą ir pakeitimus galima rasti, o taip pat susiplanuoti savo kelionę galima interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt, arba mobiliuose telefonuose – m.stops.lt.

Didesnis dėmesys eismo saugumui

Kaip ir kiekvieną rudenį, Lietuvos policija skirs kur kas didesnį dėmesį eismo dalyvių saugumui. Vyks kasmetinė akcija „Apsaugok mane“, o policijos pareigūnai užtikrins saugumą judriose pėsčiųjų perėjose prie mokyklų, darželių, kitų mokymosi įstaigų.

Prieš rugsėjo 1–ąją visi Vilniuje esantys greičio matuokliai buvo nustatyti nulinės greičio viršijimo tolerancijos ribose – bus fiksuojamas net ir mažiausias leistino greičio viršijimas. Taip bus siekiama paskatinti vairuotojus sumažinti greitį, bus didinamas ir eismo saugumas Vilniaus mieste.

Policijos pareigūnai piko valandomis stebės žiedines sankryžas, kaip vairuotojai jomis važiuoja, ar laikomasi Kelių eismo taisyklių, ar nesusidaro grūstys.

Didesnis dėmesys bus skiriamas ir taisyklingam transporto judėjimui gatvėse, geltonųjų „korių“ stebėjimui, bus fiksuojami kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Taip pat rugsėjį policijos pareigūnai sustiprins A juostų kontrolę. Tikimasi, kad šios ir kitos eismo saugumo priemonės paskatins tiek vairuotojus, tiek ir kitus eismo dalyvius vieni kitus gerbti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų