Pereiti į pagrindinį turinį

Ruošiamasi remontuoti Rotušės rūsius

2012-05-23 13:13
Ruošiamasi remontuoti Rotušės rūsius
Ruošiamasi remontuoti Rotušės rūsius / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Savivaldybė rengiasi kosmetiniam Rotušės remontui – skelbia projektavimo darbų konkursą. Drėkstančiuose rūsiuose rengiamasi įrengti ventiliaciją, pertinkuoti kai kurias vidaus patalpas.

Vilniaus rotušės pastatas dar šiais metais gali sulaukti statybininkų ir darbininkų – savivaldybė nusprendė imtis šio pastato remonto. Pinigų kol kas skirta tik projektavimo darbams – arti 200 tūkst. litų. Šiuo metu ieškoma, kas juos galėtų atlikti.

Ekspertai, atlikę Rotušės pastato apžiūrą, konstatavo, kad blogiausia padėtis – pastato rūsiuose. Ekspertų išvadose nurodoma, kad šiaurinė rūsio sienos drėksta, o drėgmė skverbiasi iš išorės.

„Ypač ryškūs drėgmės pėdsakai pastebėti pietrytiniame sienų kampe. Šioje zonoje drėgmė gali atsirasti dėl išorinių požeminių komunikacijų arba vidinių komunikacijų pažeidimų. Rūsio patalpose jaučiamas padidėjęs drėgnumas, ventiliacijos nebuvimas“, – rašoma savivaldybės pateiktose ekspertų, atlikusių išorinę pastato vidaus ir išorės apžiūrą, pažymoje.

Jie taip pat konstatavo, kad pastato viduje daugelyje plotų yra „atšokęs tinkas, kuris bet kuriuo metu gali nukristi, o perdangos arkų viršutiniame aukšte yra statmenieji plyšiai“. Ar šie pažeidimai pastatui pavojingi, be detalesnių tyrimų, ekspertų žodžiais, pasakyti sunku.

Konkursą laimėjęs projektuotojas turėtų pasiūlyti, ką bei kaip reiktų tvarkyti Rotušėje, ir pateikti galimą šių darbų sąmatą. Abejojama, ar remontas galėtų būti vykdomas dar šiemet. „Vilniaus diena“ yra rašiusi, kad savivaldybė skaičiuoja būsimam remontui išleisianti ne daugiau kaip 2 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų