S. Kairys neabejoja Operos ir baleto teatro konkurso skaidrumu, laimėtojos kompetencija

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Simonas Kairys neabejoja konkurso Lietuvos nacionalinio operos baleto teatro (LNOBT) vadovus skaidrumu, jį laimėjusios Laimos Vilimienės kompetencija.

„Neabejoju nei vienu komisijos nariu, neabejoju rezultatais, reikia gerbti ir įstatymą, ir žmogų, kuris laimėjo konkursą. (...) Ponia Laima Vilimienė laimėjo skaidriai ir teisingai“, – penktadienį žurnalistams sakė S. Kairys.

Lietuvos nacionalinio operos baleto teatro vadovo konkursą laimėjus L. Vilimienei, teatro kolektyvas paskelbė esantis sunerimęs dėl savo ateities. Kolektyvas teigė naujo vadovo atėjimą priimantys kaip visos komandos pralaimėjimą.

„Reaguodami į mus, teatro vadovybę, šokiravusią žinią apie naujojo vadovo poziciją laimėjusią kandidatę bei naujosios vadovės spaudoje pasirodžiusius pareiškimus, kad ji ateina su nauja komanda, kas reikštų mūsų atleidimą arba kaip visada buvo įprasta šių ateinančių žmonių darbo kultūroje, darbuotojų išengimą iš teatro grubaus mobingo būdu, norime išsakyti visuomenei savo poziciją“, – penktadienį paskelbė teatro darbuotojai, vėliau surengę spaudos konferenciją.

Kultūros ministras tvirtina, kad konkursas į LNOBT vadovus turėjo būti skelbiamas, nes pasibaigė ankstesniojo vadovo Jono Sakalausko penkerių metų kadencija.

„Su teatru visą laiką stovėjome vienoje barikadų pusėje ir šis klausimas nėra apie tai, kad mes kažko nevertinam ar kažkam prieštaraujam. Esamas vadovas nėra atleidžiamas, jam pasibaigė kadencija, su tokiomis sąlygomis žmonės ateina į konkursą, konkuruoja, nėra kažkokio automatinio būdo pratęsti vieno ar kito vadovo veiklą, skirtingai nei kitokio pobūdžio įstaigose“, – kalbėjo ministras.

Teatro darbuotojai penktadienio vakarą prie LNOBT taip pat ketina surengti akciją, performansą, imituodami teatro laidotuves.

Pati L. Vilimienė trumpame komentare BNS penktadienį tvirtino neminėjusi, jog sieks keisti komandą ir žada įstaigoje ne „revoliuciją, o evoliuciją“.

„Tikrai to nesakiau (apie komandos pokyčius – BNS), ką minėjau, kad ateinu ne pokyčius daryti, ne revoliuciją, o evoliuciją", – BNS sakė L. Vilimienė.

Ketvirtadienį LRT radijui interviu davusi naujoji teatro vadovė L. Vilimienė teigė turinti daug idėjų. Apie kolektyvo kaitą ji neužsiminė, tačiau teigė esanti numačiusi kandidatų į meno vadovo poziciją.

Konkursą laimėjusi L. Vilimienė nuo 2018 metų rugpjūčio vadovavo Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui. Prieš tai ji ilgus metus buvo LNOBT generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai ir dirbo vadovaujant Gintautui Kėvišui, kuris buvo atleistas supainiojus viešuosius ir privačius interesus.

2017 metais Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) buvo nusprendusi, jog dešimt vadovaujančias pareigas tuo metu ėjusių LNOBT darbuotojų pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimą. Šia asmenys nustatyta tvarka ir terminais nedeklaravo privačių interesų. Tarp jų buvo ir L. Vilimienė.

J. Sakalauskas LNOBT direktoriaus postą taip pat užėmė prieš tai vadovavęs Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ministerijos valytoja

ministerijos valytoja portretas
Leiskite nusijuokti.Žinant paties Kairio kompetenciią daugelio kultūros klausimų atžvilgiu,jo advokatavimas Vilimienei daugiau nei tragiškas.

Koks

Koks portretas
Ministras, tokia ir kultūra. Ko dar norėt iš liberalú. Nebent dar vieno spalviù maršo ir performanso a la Kaunas kultūros sostinė. Šiaip jau gaila kultūros.

Juokdarių šou

Juokdarių šou portretas
visi supranta kaip vykdomi tokie konkursai. Tik nereikia pasakų. Pagrindinė taisyklė - į postą reikalingas žmogus. O kas liečia kompetencija laikas parodys. Neabėjojame, kad valstybės pinigus "įsisavinti" sugebės.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių