S. Kairys sako, kad palaiko Lukiškių aikštės įstatymo atšaukimą

Kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad palaiko siūlymą atšaukti praėjusios kadencijos Seimo priimtą Lukiškių aikštės įstatymą, tačiau abejoja, ar tai padaryti yra realu.

„Aš pritarčiau tokiam atšaukimui, nors, tiesą sakant, aš netikiu, kad tai yra realu padaryti“, – LRT radijui antradienį sakė ministras.

„Negi mums kaip savarankiškiems Lietuvos piliečiams yra būtini konkretūs specializuoti įstatymai, kuriuose yra pasakoma, koks paminklas turi stovėti, kur jis ten turi stovėti, kokia nuotaika turi vyrauti ir panašiai?“ – kalbėjo S. Kairys.

Lukiškių aikštės įstatymo atšaukimo projektą prieš dvi savaites registravo Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas. S. Kairys yra šios partijos deleguotas ministras.

Aš pritarčiau tokiam atšaukimui, nors, tiesą sakant, aš netikiu, kad tai yra realu padaryti.

Praėjusios kadencijos Seimas šį įstatymą priėmė pernai, reaguodamas į sostinės mero Remigijaus Šimašiaus sprendimą aikštėje įrengti smėlio paplūdimį.

Įstatyme nustatyta, kad Lukiškių aikštė yra pagrindinė šalies reprezentacinė aikštė su Vyčio monumentu. Jame nurodoma, kad aikštės erdvė turi būti tvarkoma užtikrinant rimtį bei deramą pagarbą kovotojams ir sukilėliams, o jos naudojimas negali prieštarauti viešajai tvarkai bei gerai moralei.

Diskusijos dėl Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir memorialinių akcentų joje vyksta nuo nepriklausomybės atkūrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Truksta tau aiksciu su veliavomis ir paminklais? Neuztenka vietos? Pasiilgai veliavu ir leninu? Savivaldybes zeme, priklause miestui pries nacionalizuojant kaip tarybiniais laikais zemes kolukiams, turi ir likti gyventoju. Eikite savo vycius seimo kieme statyti

tai

tai portretas
ką ir kokį įstatymą norite atsaukti "Įstatyme nustatyta, kad Lukiškių aikštė yra pagrindinė šalies reprezentacinė aikštė su Vyčio monumentu",? liberalai ko siekiat šešių spalvos vėliavos ir "švęskime gyvenimą"? kokį? be reprezentacinės aikštės su valstybės simboliu? šarikovų, mankurtų dinastija iš kartos į kartą?

Pil.

Pil. portretas
Šita aikštė tiktu migrantų palapinių miesteliui įsteigti.Netoli seimas,įstatymų leidėjai .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių