Sakuros žydi ir dar viename Vilniuje esančiame sode

  • Teksto dydis:

Net ir ne visi vilniečiai žino, kad Vilniuje sakuros žydi ne tik prie Baltojo tilto, bet ir Didlaukio gatvėje prie Mykolo Romerio universiteto Socialinių inovacijų laboratorijų centro MRU LAB įkurtame Bičiulių sode.

Šis sodas buvo pasodintas 2016 metais minint universiteto įkūrimo 25-metį. Sodo koncepciją pasiūlė, parinko medžius ir konsultavo japoniško sodo Lietuvoje pradininkas Kęstutis Ptakauskas.

Pirmame sodo kūrimo etape buvo pasodinti 24 trijų metrų aukščio japoniškų sakurų (lot. Prunus Sargenti) ir 15 dviejų metrų aukščio japoniškų šermukšnių (lot. Sorbus Dodong) medžiai.

Sodo koncepcijos autorius japoniškas sakuras ir šermukšnius parinko neatsitiktinai: sakura simbolizuoja vidinį orumą, kilnumą, jaunystę ir atsinaujinimą, šermukšnis – vidinį grožį, privatumą, taiką ir prieglobstį. Šie medžiai itin charakteringai atspindi ir metų laikų kaitą – sakuros žydi pavasarį, o japoniški šermukšniai įspūdingai keičia spalvą rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Vo , arba dar geriau sugalvojau, jus apsodinkite Lukiskiu aikste medziais , kad jie pastoviai zydetu, kada vieni nuzydi, kad kiti medziai pradetu zydeti, ir kad taip zydetu vusus metus. Vo

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Nu kadangi jau tos sakuros turi pas musu toki dideli popupliaruma , as nepriestarauciau jeugu sakuromis apsodintumete ir Lukiskiu aikste
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių