Pereiti į pagrindinį turinį

Šalia Aušros vartų - kavinė dviprasmišku pavadinimu "Goddog"

2010-10-30 12:10
Naujokė: šioje vietoje duris netrukus atvers kavinė dviprasmišku pavadinimu "Goddog".
Naujokė: šioje vietoje duris netrukus atvers kavinė dviprasmišku pavadinimu "Goddog". / Gedimino Bartuškos nuotr.

Aušros vartų kaimynystėje numatoma atidaryti kavinę dviprasmišku pavadinimu "Goddog". Verslininkai tikisi, kad Bažnyčia nesupyks dėl tokio vardo.

Kavinę Aušros Vartų gatvėje atidaryti rengiasi vos spalio pradžioje įregistruota įmonė ne mažiau linksmu pavadinimu "Dominikonas". Kavinės pavadinimas "Goddog" aiškiai asocijuojasi su vienu iš greitojo maisto simbolių – dešrainiu (angl. – hotdog). Peršasi išvada, kad naujojoje užkandinėje vilniečiai ir Aušros Vartų gatvėje nuolat zujantys turistai bus vaišinami... "dievainiais".

Nors nauja ir kavinė, ir ją valdanti įmonė, už bendrovės "Dominikonas" stovi toli gražu ne naujokai. "Goddog" idėjos autorius – žinomas kavinių ir restoranų verslo atstovas Kristupas Baublys. Jis "Vilniaus dienai" teigė, esą naujojoje kavinėje bus parduodamas "pusiau greitasis" maistas.

"Pavadinimas – labai simbolinis. Kadangi ten aplinkui buvo daug vienuolynų... Na kaip, ten bus pusiau greitasis maistas", – sakė K.Baublys.

Verslininkas tikisi, kad "dievainių" užeiga nepapiktins Bažnyčios hierarchų. Esą Dievo tarnai į tokį Dievo vardo panaudojimą turėtų žiūrėti su šypsena.

"Ten viskas truputį su humoro jausmu. Jūs net logotipo nematėte. Ten vienuolis, dominikonas, bus. Jokio įžeidimo Bažnyčiai čia nematau. Bet kita vertus, nematau, kaip jie išvis gali mums ką nors sakyti. Tai yra bendriniai anglų kalbos žodžiai, sąskambis. Tikiuosi, kad Bažnyčia galutinai neprarado humoro jausmo ir supras visa tai", – aiškino K.Baublys.

Beje, bendrovei "Dominikonas" vadovauja ilgametis Krašto apsaugos ministerijos (KAM) tarnautojas Paulius Dranseika. Jis neseniai paliko tarnybą KAM. Iki žengdamas į greitojo maisto pramonę P.Dranseika vadovavo KAM pavaldžiam Valstybiniam pilietinio pasipriešinimo rengimo centrui.

Pats buvęs KAM tarnautojas apie savo naują verslą kalbėjo nenoriai. "Nelabai gilinuosi į šituos dalykus, – teisinosi P.Dranseika. – Visko būna gyvenime. Žmonės iš privačiojo sektoriaus ateina į valstybinį, iš valstybinio – į privatųjį."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų