Šalia bažnyčios Pilaitėje sostinės savivaldybė ketina įrengti naują skverą

  • Teksto dydis:

Pilaitėje, šalia bažnyčios ir naujosios gimnazijos, Vilniaus savivaldybė ketina įrengti naują skverą.

Vilniaus miesto taryba trečiadienį pritarė savivaldybės ir Šv. Juozapo parapijos ketinimų protokolui, kuriuo susitariama 25 metų laikotarpiui perduoti dalį parapijos valdomo sklypo panaudos pagrindu.

Anot sostinės valdžios, skveras bus atviras visiems – čia galės ilsėtis, susitikti ir organizuoti renginius parapijiečiai ir aplink gyvenantys žmonės.

„Nuo pat intensyvaus daugiaaukščių rajono statybų bumo pradžios Pilaitėje labai trūko žalumos. Šiuo metu planuojame įrengti ar sutvarkyti Pilaitėje net septynias viešąsias erdves. Dalis jų dar tik planuojamos, kitoms parengti projektiniai pasiūlymai ar techniniai projektai“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miestovaizdžio skyriaus vyriausioji patarėja Rūta Matonienė.

Planuojama, kad 1,4 ha ploto skveras bus tvarkomas pagal klasikinio sodo kūrimo principus. Sklype planuojamos poilsio vietos, dekoratyviniai želdiniai, bus įrengtas apšvietimas, išsaugota ir pratęsta čia auganti karpotųjų beržų alėja.


Šiame straipsnyje: pilaitėVilniusskveras

NAUJAUSI KOMENTARAI

parmazonas

parmazonas portretas
Naujai kuriamui skverui suteikite kito agresoriaus ir mokyklų bombarduotojo vardą.Tai bus teisingas atsakas kitam skverui,kuriam žadamas izraelio pavadinimas.

ATRODO ŠAUNIAI

ATRODO ŠAUNIAI portretas
Tik...nesprendus taip sparčiai besiplečiančio šio gražaus rajono transporto problemų, jau šiandien sunku ryte išvažiuoti ir vakare grįžti į šį gražų naują rajoną.

senis

senis portretas
maloni žinia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių