Santariškių medicinos miestelyje gausu transporto problemų

Su Santariškių medikų atstovais susitikęs Vilniaus meras kalbėjosi apie transporto problemas ir vaikų darželį Medicinos miestelio darbuotojams.

Santariškių medicinos miestelyje apsilankęs Vilniaus miesto meras Vilius Navickas, susitiko su Santariškių medicinos įstaigų asociacijos (SMĮA) nariais, aptarė aktualias problemas – Santariškių medicinos miestelio (SMM) plėtros perspektyvas: kokios ir kur bus perkeltos įstaigos, kaip ši pertvarka įtakos paslaugų kokybę.

Susitikimo metu buvo aptarta ir viena aktualiausių Santariškių medicinos miestelio problemų – automobilių parkavimas. Akivaizdu, kad automobilių stovėjimo apmokestinimas Santariškių gatvėje problemos neišsprendė. Pasak susirinkusiųjų, ją išspręsti padėtų tik įrengtos naujos parkavimo vietos. Daugiaaukštės aikštelės numatytos prieš kelerius metus patvirtintame SMM detaliajame plane.

Pasak V.Navicko, šis klausimas Savivaldybėje svarstytas ir paskaičiuota, kad tokių aikštelių eksploatacija neatsipirktų, todėl privatus investuotojas nenorės imtis šio projekto. SMĮA atstovai siūlė laikinai įrengti paprastas aikšteles, kurios nebūtų labai brangios.

V.Navickas su medikais aptarė ir transporto ribojimo klausimus Santariškių teritorijoje. Šiuo metu intensyvus eismas Santariškių gatve trukdo įsukti į ligonines greitosios pagalbos automobiliams, kelia pavojų pėstiesiems – ir medicinos personalui, ir ligoniams.

Manoma, kad reiktų riboti transporto įvažiavimą į medicinos miestelio teritoriją, taip kaip yra kitose šalyse, prieš tai įrengus parkavimo aikšteles, nutiesus naująjį kelią – įvažiavimą nuo Molėtų plento. Buvo aptartos ir susisiekimo visuomeniniu transportu su Santariškių miesteliu praplėtimo galimybės – kalbėta apie galimybę nutiesti troleibusų liniją.

Taip pat svarstyta vaikų darželio SMM galimybė. Gydymo įstaigose dirba daug jaunų žmonių, kuriems būtų labai patogu palikti vaikus Santariškių medicinos miestelio teritorijoje esančiame vaikų darželyje.

Nutarta kitą susitikimą surengti Savivaldybėje, į kurį pakviesti ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“ atstovus ir kartu ieškoti sprendimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių