Savaitgaliais Gedimino pr. eismas draudžiamas, bet žadėtų renginių nėra

Vilniaus valdininkai prieš kurį laiką uždraudė Gedimino prospekte savaitgaliais važiuoti automobiliams ir žadėjo organizuoti sveikatingumo renginius. Vilniečiai šiandien šių renginių pasigenda, o verslą į neviltį varo tuščia centrinė miesto gatvė.

Paklaustas, kodėl savaitgaliais sostinės Gedimino prospekte automobilių eismas draudžiamas, Vilniaus meras Artūras Zuokas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje neseniai tvirtino, kad draudimas įvestas dėl savaitgaliais čia organizuojamų sveikatingumo renginių.

Tačiau Gedimino prospekte įsikūrusius verslininkus tokie mero pareiškimai tik erzina. Jie tikina jau seniai šioje gatvėje nematę nė vieno sporto renginio, juolab kad jie vyktų kiekvieną savaitgalį.

Šioje gatvėje esančio baro „Orgazmus Lounge“ vadovas Audrius Janušauskas iš mero žodžių pasišaipė miesto vadovo socialinio tinklo paskyroje.

„Šiandien 9 val. ryto pasipuošęs sportine apranga atvykau į Gedimino prospektą, bet jūsų žadėto sveikatingumo renginio vėl nesulaukiau. Norėčiau paklausti, kada vėl man sportiško renginio sekmadieniais tikėtis?“ – kandžiai pašmaikštavo verslininkas.

Jį, kaip ir daugelį kitų prospekte įsikūrusių barų bei parduotuvių savininkų, piktina miesto valdžios sprendimas neleisti važiuoti automobiliams. Tačiau ne šį draudimą verslininkai vadina tragedija, o tai, kad apskritai nėra vietų automobiliams kur nors greta prospekto, ypač dalyje netoli Seimo, pastatyti.

„Nuo 9 iki 15 val. sekmadieniais Gedimino prospektas paskelbtas SPORTO bei RENGINIŲ prospektu, trokštu dalyvauti“, – toliau socialiniame tinkle šmaikštavo A.Janušauskas.

Meras A.Zuokas į šias kandžias vilniečio pastabas nereagavo, nors į jam palankesnius komentarus visuomet mielai atrašo.

Sostinės savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius dienraščiui „Vilniaus dienai“ atšovė, kad vilniečių būgštavimai nepagrįsti. Esą šioje miesto vietoje sporto renginiai ir dabar vyksta nuolat.

„Juk ir pernai vyko daug renginių Gedimino prospekte – pradedant Vilniaus maratonu, baigiant gatvės krepšinio renginiais. Be to, kai vyksta Sostinės dienos, prospekte visuomet randama vietos visokiems žaidimams ir panašiai. O Nerūkymo diena, Diena be automobilio, Europos judrioji savaitė – šių renginių programose labai daug sveikatingumo renginių. Atšilus taiči mankštos persikels i Gedimino prospektą, skverus ir Sereikiškių parką“, – rašoma dienraščiui atsiųstame savivaldybės komentare.

Viešųjų ryšių skyrius taip pat pridūrė, kad rugpjūtį jau dvejus metus iš eilės vyksta Vilniaus velomaratonas, „Vilnius Challenge“ varžybos. Dar daugiau renginių planuojama atšilus.

Visuomeninių sporto ir sveikatingumo renginių organizavimu sostinėje rūpinasi savivaldybei priklausanti viešoji įstaiga „Sveikas miestas“.

Jos vadovas Mantas Paulauskas sako, kad ateityje Gedimino prospekte iš tiesų ketinama rengti įvairiausių sporto programų.

„Manoma, kad sekmadieniais Gedimino prospekte galėtų vykti dviračių, bėgimo ar šiaurietiško ėjimo žygiai. Atšilus orams, prie Baltojo tilto planuojamos sveikatingumo mankštos“, – tvirtino M.Paulauskas.

Tačiau daugiausia dėmesio dabar skiriama ne miesto centrui, o nuošaliau esančiam Vingio parkui. Būtent čia, anot pašnekovo, galėtų vykti daugiausia renginių.

„Šiuo metu didelis dėmesys skiriamas Vingio parkui tvarkyti, sporto bei sveikatingumo užsiėmimams parengti. Manoma, kad iki šiol nelabai žmonių lankytas Vingio parkas taps puiki vieta sportuojantiems ir norintiems sportuoti žmonėms“, – kalbėjo „Sveiko miesto“ vadovas.


Artimiausi „Sveiko miesto“ planai

Viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ darbuotojai artimiausiu metu ketina suženklinti Vingio parko trasas. Tokio ženklinimo trūksta dviračių, bėgimo, šiaurietiško ėjimo trasoms.

Taip pat parke ketinama vykdyti nemokamus sporto ir sveikatingumo užsiėmimus. Kaip teigia įstaigos vadovas, šiuo metu jau tariamasi su potencialias rėmėjais, kurie ketina suženklinti bėgimo trasas ir savaitgaliais mokyti taisyklingai bėgti.


Šiame straipsnyje: gedimino prospektasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Korupcija

Korupcija portretas
Gedimino pr. Nr. 13 pastate įsiskverbė blynininkai. Kiekviename name - privatūs valgišiai. Nėra vietos normaliai prekybai, kultūrai.

kestutis

kestutis portretas
Praeitais metais buvo sekmadieninės mugės, kurios traukė ir miestiečius, ir miesto svečius. O ir smulkūs verslininkai kažkiek uždirbdavo. Dabar ir to nebėra. Tymo turgus merdi, nes į ta vietą niekas neateina - ji per toli nuo miestiečių ir svečių buvimo vietos.

eta

eta portretas
Kazkokie totalus savivaldybes skiedalai. Isvardino pora renginiu, kurie kelias valandas vyko prospekte ir tuo motyvuoja viso prospekto marinima. Jei tai yra tiesa, tai pasiziurekime, kur vyko Vilnius Challenge, maratonas ir kiti renginiai ir uzdarykime visas tas gatves taip pat!!! O gal po metu po kitu, vel kas nors ten vyks?
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių