Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldos dienai pinigų nepagailėjo

2008-10-13 09:00
Savivaldos dienai pinigų nepagailėjo
Savivaldos dienai pinigų nepagailėjo / Tomo Černiševo nuotr.

Pirmasis Savivaldos dienos minėjimas Vilniaus valdžiai atsiėjo apie 100 tūkst. litų. Kiek brangoka už vos valandą trukusią muzikinę dalį ir po jos surengtas simbolines vaišes.

Agitacinių kalbų nebuvo

Penktadienio vakarą Vilniaus miesto valdininkai ir savivaldybei pavaldžių įmonių darbuotojai rinkosi į Vilniaus kongresų rūmus pirmąkart minėti Savivaldos dienos.
Savivaldybės opozicija dar prieš renginį būgštavo, ar tik nebus meras Juozas Imbrasas sumojęs prieš artėjančius Seimo rinkimus pasinaudoti renginiu ir neskels kokios agitacinės kalbos.

Tačiau baimintasi be reikalo. Su žmona atskubėjęs miesto vadovas į sceną užlipo pasveikinti susirinkusių svečių ir jiems priminti savivaldos istorijos. Jei ir buvo agituojama, tai nebent tyliai, prie vyno taurės, keliamos po muzikinės renginio dalies.

Išlaidų dar neskaičiavo

Preliminariai, paminėti savivaldą miesto savivaldybei atsiėjo apie 100 tūkst. litų. Kiek tiksliai pinigų išleista, savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėjas Edmundas Žalpys sekmadienį pasakyti negalėjo. Esą nežinia, kiek renginiui paaukojo įmonės.
"Vilniaus dienos" žiniomis, bendra aukų suma siekia 50 tūkst. litų. Šias lėšas žadėta skirti simbolinėms svečių vaišėms. Iš tiesų, po valandą trukusių operečių svečiai pakviesti išgerti taurę vyno ir užkąsti.

Iš miesto biudžeto oficialiajai daliai atriekta apie 40 tūkst. litų. Už 12 tūkst. litų išnuomota Vilniaus kongresų rūmų salė. Apie 35 tūkst. kainavo dar niekur nerodyta, šmaikšti Klaipėdos muzikinio teatro programa.

Švęs ir kitais metais

Nepaisydamas išleistų kone 100 tūkst. litų J.Imbrasas liko patenkintas pirmuoju Savivaldos dienos minėjimu. Jo nuomone, linksmos operetės apie meilę ir (ne)ištikimybę turėjo patikti tiek jaunam savivaldybės tarnautojui, tiek pagyvenusiam įmonės darbuotojui.

"Man labai patiko programa. Atrodo, mūsų kultūrininkams renginys pavyko. Visų nuotaika šventinė, gera. Manau, Savivaldos diena Vilniuje paminėta puikiai. Dar po taurę vyno ir žmonės eis namo ilsėtis. Kitais metais Savivaldos dieną taip pat būtinai minėsime", – pažadėjo Vilniaus meras.

Iš tiesų, Klaipėdos muzikinio teatro artistai ir orkestras buvo sutikti ypač šiltai. Nuskambėjus paskutinei dainai nuo plojimų gaudė salė, žiūrovai dukart stojosi norėdami pagerbti juos linksminusius muzikantus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų