Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė dosniai moka už orą?

2010-04-28 12:43
Pinigai: S.Buškevičius neabejoja, kad nuomodama savo patalpas savivaldybė iššvaistė tūkstančius litų.
Pinigai: S.Buškevičius neabejoja, kad nuomodama savo patalpas savivaldybė iššvaistė tūkstančius litų. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Antikorupcijos komisija ėmėsi nagrinėti, kodėl savivaldybė moka nuomos mokestį už pačiai priklausančias patalpas.

"Tokių dalykų dar nesu matęs. Manau, kad tai finansinis nusikaltimas", – įsitikinęs Antikorupcijos komisijos narys Stasys Buškevičius.

V.Krėvės pr. esanti kulkinio šaudymo šaudykla atsidūrė Antikorupcijos komisijos akiratyje. Paaiškėjo, kad savivaldybė moka nuomos mokestį už šaudyklos patalpas, kurios priklauso pačiai savivaldybei. Tai iškilo viešumon Jaunalietuvių sporto mokyklai pradėjus ieškoti, kur galėtų treniruotis jų ugdomi šauliai.

Iki 1996-ųjų šaudyklos patalpos priklausė Kauno apskrities viršininko administracijai (KAVA). Antikorupcijos komisija aiškinasi, kaip perleidusi šaudyklą savivaldybės žinion, KAVA sugebėjo neaiškiomis aplinkybėmis pagal panaudos sutartį patalpas suteikti privačiam Kauno sportinio šaudymo klubui. Su šio klubo atstovais telefonu susisiekti nepavyko.

"Faktai pasitvirtino, kad šaudykla priklauso savivaldybei, o ši moka pinigus privačiam klubui, kad galėtų pasinaudoti savo patalpomis", – pasakojo S.Buškevičius.

Anot jo, vieni šaltiniai teigia, kad šaudyklą nuo 1996 m. savivaldybė nuomojo šaudymo varžyboms organizuoti. Pagal kitą versiją, savivaldybė mokėjo pinigus už šaudmenų laikymą V.Krėvės pr. esančios šaudyklos patalpose.

"Pastebėjome, kad šiuo atveju savivaldybės turtas naudojamas neefektyviai", – pripažino Antikorupcijos komisijos pirmininkas Raimundas Kaminskas.

Antikorupcijos komisijos nariai žada išsiaiškinti visas aplinkybes – už ką buvo mokami pinigai ir kaip patalpos atsidūrė privataus klubo rankose. "Nėra abejonių, kad pinigai buvo mokami. Sumos tikslinamos, bet galima manyti, kad nuo 1996 m. susidarė tūkstantinės sumos", – spėjo S.Buškevičius.

Tarybos narys žada aiškintis, ar patalpos nebuvo užimtos savavališkai. Pirminiais duomenimis, KAVA panaudos sutartis su privačiu klubu nebuvo įregistruota, o savivaldybė jokios sutarties su šiuo klubu nebuvo pasirašiusi.

"Rinksime papildomus duomenis ir greičiausiai kreipsimės į teisėsaugą", – žadėjo S.Buškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų