Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybė: registracija į darželius turėtų vykti sklandžiai

2015-03-23 14:05
BNS inf.

Situacija, kai sausį prasidėjus registracijai į sostinės lopšelius-darželius, sistema užstrigo, neturėtų pasikartoti, teigia savivaldybės atstovai.

Gedimino Bartuškos nuotr.

Situacija, kai sausį prasidėjus registracijai į sostinės lopšelius-darželius, sistema užstrigo, neturėtų pasikartoti, teigia savivaldybės atstovai.

„Savivaldybė gavo oficialų patvirtinimą, kad elektroninė registracijos į darželius sistema saugi ir patikima“, - teigiama BNS atsiųstame savivaldybės atsakyme.

Anot savivaldybės atstovų, ruošiantis naujai registracijai šį trečiadienį, priėmimo į darželius sistemos vertinimą ir tobulinimą atliko kompanijos IBM, DPA ir BAIP - jos raštu patvirtino, kad sistema atitinka keliamus reikalavimus.

Elektroninė registracija į darželius prasidės trečiadienį 8 valandą. Užregistruoti vaiką bus galima internetu portale www.vilnius.lt arba Vilniaus savivaldybėje. Anksčiau vykusi registracija prasidėjo sausio 12-osios vidurnaktį, tačiau buvo anuliuota užstrigus sistemai.

Kaip ir praėjusį kartą, vilniečiai, neturintys interneto prieigos, gali atvykti į Vilniaus miesto savivaldybę darbo laiku ir „Idėjų kambaryje“ įrengtose kompiuterinėse darbo vietose patys užregistruoti prašymus.

Anot savivaldybės, šiemet pirmenybė registruojantis teikiama tiems vaikams, kuriems pernai neskirta vieta darželyje. Prašymai, kurie registruoti pernai, galioja ir iš naujo registruotis nereikia. Sudarant darželių eiles, pirmumas teikiamas vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Vilniuje, teritorijoje, kuriai priskirtas darželis. Jei dviejų ar daugiau prašymų prioritetai sutaps arba jų visai nebus, pirmumas bus teikiamas anksčiau pateikusiems prašymus.

Pirmoji registracija į darželius Vilniuje vyko sausio 12-ąją, tuomet dėl techninių problemų užstrigus sistemai, ji buvo anuliuota. Savivaldybė tuomet teigė, kad buvo surengta kibernetinė ataka, bet teisėsauga nusprendė, kad ikiteisminiam tyrimui pagrindo nėra.

Specialiųjų tyrimų tarnyba sausio mėnesį paskelbė išvadą, kad Vilniaus priėmimo į darželius sistema nepanaikina galimybės piktnaudžiauti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų