Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybės dovana tėvams – didesni mokesčiai

2012-02-24 08:00
Savivaldybės dovana tėvams – didesni mokesčiai
Savivaldybės dovana tėvams – didesni mokesčiai / Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

Kauno valdžia, tyrinėdama pustuštį miesto iždą, rado sprendimą, kaip sutaupyti. Tyliai, be diskusijų vakar padidinti mokesčiai tėvams už vaikų būrelius savivaldybės specializuotose mokyklose.

Savivaldybės viešųjų ryšių poskyris šią informaciją vengia skelbti, bet fakto nepaslėpsi – nuo šiol didėja neformaliojo vaikų švietimo mokyklų įkainiai.

Savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas sakė, kad priimti šį sprendimą „verčia nūdienos finansinės realijos ir siekis išsaugoti visas neformaliojo švietimo įstaigas“.

Projekto išvadoje pripažįstama, kad, priėmus šį sprendimą, vaikų tokiose mokyklose greičiausiai sumažės. Kaip mažiau vaikų padės išsaugoti daugiau tokių mokyklų – nepaaiškinama.

Pagal neformaliojo švietimo programas dirbančiose įstaigose nustatytas skirtingas mokestis, tačiau vidutiniškai jis didės apie 12 litų.

Patvirtintas minimalus 18 litų mokestis folklorinio ir tautinio meno kolektyvų programoms – teigiama, kad tai padės išsaugoti šio meno kolektyvus.

Savo specifika išsiskiriančiose programose, kurios reikalauja specialios įrangos ar instrumentų, nustatytas individualus mokestis nuo 40 iki 65 litų. Suaugusiųjų programoms numatytas 70 litų mokestis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų