Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybės durys užsitrenkė

2008-10-18 09:00
Savivaldybės durys užsitrenkė
Savivaldybės durys užsitrenkė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Kauno valdžia atsitvėrė nuo miestiečių. Savivaldybės koridoriais galės vaikščioti tik turintieji specialius leidimus, kurie išduodami ne visiems.

Įleis tik su leidimais

Nuo vakar į miesto savivaldybę gali patekti tik išrinktieji, turintys specialius leidimus. "O, jau veikia? Reikia ieškoti kortelės" – susigriebė penktadienį į darbą atėjęs miesto meras Andrius Kupčinskas. Iš paskos atskubėjusi jo patarėja Daiva Lebeliūnaitė nuostabos nerodė. "Dabar bus galima įeiti tik su leidimais. Jeigu su kažkuo tarėtės, skambinkite tam žmogui", – siūlė D.Lebeliūnaitė.

Penktadienio rytą darbo turėjo ir saugos tarnybos moterys, anksčiau dažniausiai tik teikdavusios informaciją. Kiekvienam atėjusiajam reikėjo aiškinti apie naują tvarką, pamokyti tuos, kuriems nesisekė magnetine kortele atrakinti užtvaro. Kai kurie savivaldybės darbuotojai, palikę korteles namie, turėjo prašyti, kad juos įleistų į darbo vietą.

"Nieko čia baisaus. Gamyklose, kitose vietose tokia sistema. Visi įpras, išmoks, ir bus normalu", – tikino saugos tarnybos darbuotoja.

Seimo narys – už durų

Daug daugiau problemų kilo į susitikimus su politikais ir administracijos darbuotojais atėjusiems žmonėms. Iš anksto susitikti susitarę kauniečiai buvo priversti skambinti vietiniu telefonu ir prašytis įleidžiami, nes leidimais nepasirūpinta.

"Atėjau, bet manęs nenori įleisti", – telefonu Švietimo departamento direktoriui Edmundui Balasevičiui aiškino interesantas. Pasitikti žmogaus E.Balasevičius atsiuntė savo referentę. Referenčių neturintys administracijos darbuotojai į savivaldybės fojė bėgiojo patys, o žmonės gaišo laiką jų laukdami.

Seimo narys Kazimieras Starkevičius vakar taip pat negalėjo įeiti į savivaldybę. "Pagal įstatymą su Seimo nario pažymėjimu aš galiu patekti į visas institucijas – Prezidentūrą, Vyriausybę, ministerijas, o čia turiu išsiimti leidimą", – stebėjosi K.Starkevičius. Politikas ne vienus metus dirbo savivaldybėje.

"Jeigu atvirai, man nelabai suprantama, kam reikėjo atsitverti nuo miestiečių. Užtvarai pastatyti be reikalo. Ant pirštų galima suskaičiuoti nepageidaujamus lankytojus. Kiti kauniečiai čia užsuka turėdami konkrečių klausimų. Jų ignoruoti negalima", – aiškino K.Starkevičius.

Tarsi uždara teritorija

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas tikino vakar nusiskundimų nesulaukęs. "Patys darbuotojai turės pasirūpinti magnetinių kortelių dėklais", – kaip vienintelį trūkumą įvardijo V.Gudėnas. Kad miestiečiams dabar reikės iš anksto registruotis ir gauti leidimus, administracijos direktorius neįžvelgė nieko blogo.
Prieš porą savaičių miesto meras A.Kupčinskas džiaugėsi, kad uždarius savivaldybę dirbti nebetrukdys prekes siūlantys prekeiviai ar nestabilios psichikos asmenys.
Apie akreditacijas žiniasklaidos atstovams miesto valdžia taip pat nebuvo linkusi kalbėti. D.Lebeliūnaitė sakė, kad žurnalistams savivaldybėje skirta fojė, kur galima bendrauti su politikais ir administracijos darbuotojais.

"Reikės spręsti šitą klausimą. Sistema turėjo pradėti veikti pirmadienį. Penktadienį paleidome tik pabandyti", – sutrikęs aiškinosi V.Gudėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų