Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo nariai veržiasi į Laisvės alėją

2009-02-06 09:00

"Prasilenkiame su etika", – taip miesto tarybos narys Stasys Žirgulis komentavo kolegų ginčą dėl patalpų nuomos kauniečiams parlamentarams.

Miesto tarybos nariai vakar skyrė patalpas Laisvės alėjoje Seimo nariui liberalui demokratui Rimui Antanui Ručiui. Pagal įstatymą savivaldybė privalo aprūpinti Seimo narius patalpomis rinkėjams priimti ir susirinkimams rengti.

Laisvės alėjoje savo priimamąjį norėjo įsirengti ir Darbo partijos atstovas Mečislovas Zaščiurinskas, tačiau iš savivaldybės jis sulaukė neigiamo atsakymo. Jam bus ieškoma kitos vietos. Prieš tapdamas Seimo nariu, R.A.Ručys buvo Kauno miesto tarybos narys.

"Neetiška taip elgtis. Man gėda kaip kauniečiui", – po balsavimo pareiškė M.Zaščiurinskas.

Jis į savivaldybę kreipėsi pernai lapkritį. Tuomet jis prašė skirti patalpas Laisvės alėjoje 99, kur anksčiau buvo Seimo narės Violetos Boreikienės priimamasis. "Jokio atsakymo negavau. Mano padėjėja surinko visus reikalingus dokumentus, tačiau žodžiu buvo paaiškinta, kad tose patalpose yra kažkokių problemų", – istorijos pradžią prisiminė vakar į tarybos posėdį atvykęs M.Zaščiurinskas. Jį papiktino tarybos narių sprendimas šias patalpas skirti kitam Seimo nariui, kuris prašymą pateikė tik praėjusį mėnesį.

Miesto taryba patalpų Laisvės alėjoje skyrimo klausimą M.Zaščiurinskui turėjo svarstyti sausį, tačiau jis buvo išbrauktas iš darbotvarkės.

"Kodėl tų pačių patalpų skyrimo klausimą svarstome su kito pareiškėjo pavarde?" – stebėjosi miesto tarybos narys Gintaras Furmanavičius. Liberalcentristas Arvydas Garbaravičius taip pat prašė paaiškinti, į ką atsižvelgiama skiriant patalpas. Savivaldybės Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjo Alfonso Jarušausko teigimu, pirmiausia paisoma Seimo nario pageidavimų, tačiau susiklosčiusi situacija privertė tuo suabejoti ne vieną miesto politiką. "Prasilenkiame su etika", – pastebėjo Liberalų sąjūdžio narys Stasys Žirgulis.

"Partijų frakcijos darė įtaką administracijai, o ši pasidavė spaudimui", – situaciją komentavo miesto meras Andrius Kupčinskas. M.Zaščiurinskas tikino nesikreipęs pagalbos į Darbo frakciją Kauno miesto taryboje. Su Seimo nariu R.A.Ručiu vakar susisiekti nepavyko.

Patalpų skyrimo R.A.Ručiui klausimą svarstys Antikorupcijos komisija. "Tai ne piniginė, o politinė korupcija", – pastebėjo vakar Antikorupcijos komisijos nariu tapęs A.Garbaravičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų