Pereiti į pagrindinį turinį

Sėkminga pradžia

2008-10-10 09:00
DMN inf.
Sėkminga pradžia
Sėkminga pradžia / Redakcijos archyvo nuotr.

Lietuvos buriuotojai sėkmingai pradėjo kelionę aplink pasaulį. Sekmadienį iš Klaipėdos išplaukusi "Tūkstantmečio odisėjos" jachta trečiadienį prisišvartavo Vokietijos mieste Kylyje.

Kelionės dalyviai džiaugiasi, kad taip žengtas pirmas žingsnis siekiant sutelkti visus pasaulio lietuvius kartu švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį.

Įveikusius 455 jūrmylių pirmoje jachtos sustojimo vietoje buriuotojus trečiadienį pasitiko Vokietijos lietuvių bendruomenė. Pasveikinti po pasaulį keliaujančių tautiečių atvyko lietuvių ne tik iš įvairių Vokietijos miestų, bet ir iš gretimos Danijos. Buriuotojai pasitikti su duona ir druska.

Pirmo etapo kapitonas Saulius Pajarskas tautiečiams įteikė Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus laišką, kviečiantį kitais metais prisijungti prie Lietuvos vardo tūkstantmečio šventės.

Vakar apie 6 val. vietos laiku jachta paliko Kylio krantus ir patraukė į Šiaurės jūrą. Iš ten Atlanto vandenynu judės link Kanarų salų. Iki pirmo odisėjos etapo finišo buriuotojams dar liko per 1950 jūrmylių. Numatoma, kad paskutinį šio etapo tikslą – Gran Kanarijos saloje esantį Las Palmaso miestą – Lietuvos buriuotojai turėtų pasiekti spalio 21 d., perplaukę Lamanšo sąsiaurį.

Per visą kelionę per daugiau nei 200 plaukimo aplink pasaulį parų "Tūkstantmečio odisėjos" dalyviai įveiks daugiau nei 37 tūkst. jūrmylių ir aplankys 24 pasaulio lietuvių bendruomenes 19-oje šalių penkiuose žemynuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų